Összefoglaló a 2015-ös tevékenységeinkről


  Az Új Akropolisz önkéntes alapon szerveződő, nonprofit közhasznú egyesület. Széleskörű filozófiai-kulturális tevékenységünket az egyesület tagjainak önkéntes munkája, valamint a céljainkkal egyetértő magánemberek támogatása teszi lehetővé.

  Adójának civil szervezeteknek adható 1%-ával ilyen és ehhez hasonló tevékenységek megvalósulásához járulhat hozzá:

   

  FILOZÓFIA
  1287 filozófiaóra 6 városban

  Ebben az évben is minden városban több alkalommal indítottunk az etika, a filozófiai politika és a történetfilozófia kérdéseit tárgyaló gyakorlati filozófiakurzust. Az erre épülő további kurzusokon (keleti és nyugati bölcsesség, pszichológia, szimbolizmus, erkölcsfilozófia) heti rendszerességgel országszerte több mint 250 ember vett részt rendszeresen. Országszerte megünnepeltük A filozófia világnapját, valamint városi rendezvényeken, fesztiválokon népszerűsítettük a filozófiát változatos formákban és eszközökkel.

  Lélektérkép a Sziget Fesztiválon

  Filozófusok éjszakája Győrött

  Kerekasztal-beszélgetés A filozófia világnapján

  KULTÚRA
  182 kulturális program 6892 résztvevővel

  2015-ben 149 mindenki számára látogatható filozófiai-kulturális rendezvényt szerveztünk: előadások, beszélgetések, szemináriumok, városnéző séták, kiállítások, színielőadások, zenés programok váltogatták egymást az eklekticizmus, az értékek keresése és az együttműködés jegyében.

  A filozófia világnapja

  A Szellem és a gondolat szabadságának napja

  Szimbólumfestés a Múzeumok Éjszakáján

  Gyerekeknek 32 alkalommal tartottunk meseelőadásokat, zenés-táncos-játékos foglalkozásokat, hogy minél többször találkozhassanak az emberi kultúra sokszínűségével és az emberben és a természetben rejlő értékekkel: a jósággal, a szépséggel és a harmóniával.

  Győri Zenekuckó

  Mesék szárnyán a Föld körül... programsorozat

  Történelmi kalandtábor kisiskolásoknak

  Kiadói tevékenység

  Az év folyamán körülbelül 65 filozófiai-etikai és kulturális cikket publikáltunk honlapunkon, illetve havonta megjelenő kulturális hírlevelünk hasábjain. Kiadónk két új könyvet jelentetett meg az évben, és megrendeztük jubileumi, 20. Erénynek Erejével novella- és esszépályázatunkat.

  Erénynek erejével - mesék, novellák, esszék szépségről, jóságról és igazságosságról (novelláskötet a pályázat legjobbjaiból)

  Delia Steinberg Guzmán: A hétköznapok hőse (esszégyűjtemény)

  ÖNKÉNTESSÉG
  2862 önkéntes munkaóra 20 akció során

  Ember- és természetvédelmi akcióinkhoz csatlakozók idén is tudtak tenni valamit a környezetükért és a természeti értékek megőrzéséért, valamint a nélkülözők és a fogyatékossággal élők megsegítésére. Ezen kívül országszerte tartottunk olyan képzéseket és kurzusokat, ahol a résztvevők a vészhelyzetekre való felkészülést, a túléléshez és a segítségnyújtáshoz hasznos ismereteket sajátíthattak el.

  Gellért-hegy takarítás

  Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtési akció

  Élj túl, hogy segíthess - felkészítő kurzus önkénteseknek

   

  2015-ös egyszerűsített közhasznúsági beszámoló