Budapest

Cselekvő filozófia több, mint 30 éve

Magyarországon először Budapesten nyílt meg az Új Akropolisz 1986-ban, és azóta is itt működik az ország legnépesebb központja. A helyszín többször változott, de a lényeg mindig ugyanaz: éltetjük a filozófia-kultúra-önkéntesség egységét, és ezzel kapcsolódunk fővárosunk lüktetéséhez. 

Hol találkozhatsz velünk?

Rigó utcai iskolánkban több mint százan tanulnak filozófiát képzési tervünk mentén, és rendszeresen tartunk mindenki számára látogatható, filozófiai programokat a legkülönbözőbb témákban. Kultúrműhelyünk előadásoknak, beszélgetéseknek, színielőadásoknak és szemináriumoknak ad otthont, és népszerűek vezetett városi sétáink is. 

Összefuthatsz velünk a Sziget Fesztiválon, részt veszünk a Múzeumok Éjszakáján és a Kultúrházak Éjjel-nappal programsorozatban, és újabban a Jurányiban is találkozhatunk egy filozófiai kávéházi beszélgetésen.

Társadalmi szerepvállalás

Több mint tíz éve rendezünk önkéntesakciókat a Gellérthegy megóvására. Több mint öt éve megalakult Polgári Természetőr Csoportunk, amely rendszeresen együttműködik a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal a Budapest környéki természetvédelmi területek gondozásában. 

Szociális csoportunkkal egész évben segédkezet nyújtunk szociális intézményeknek, és minden évben egy vagy több adománygyűjtő akciót rendezünk a rászorulók megsegítésére. 

Értékőrzés a szavak erejével

Budapesten működik országos szerkesztőségünk, ahol könyveink és havi kulturális hírlevelünk készül. A filozófiai-etikai üzenetet hordozó írásművek születését bátorítandó 1995 óta rendezzük meg amatőr írópályázatunkat.

Programok

Töltöd, vagy telíted?

Kerekasztal-beszélgetés az időről
Kezdete
2017.07.29. 17:00
Helyszín
Jurányi Suterene, Budapest, Csalogány u. 45.

Mindenkinek van belőle, mégsem zárhatjuk palackba. Néha rohan, néha ólomlábakon vánszorog, olykor versenyt futunk vele, máskor azt kívánjuk, bárcsak megállna. Ha jól használjuk, szinte kitágul, ha elfecséreljük: mintha kifolyna a kezünkből.

Élet – játék – filozófia a Sziget Fesztiválon

Új Akropolisz a Civil Szigeten
Kezdete
2017.08.11. 10:00
Helyszín
Hajógyári-sziget

2017 augusztusában is várunk a Sziget Fesztiválon a Civil Szigeten péntektől vasárnapig az Új Akropolisz sátrában. 

Elérhetőségek

Cím: 1085 Budapest, Rigó u. 6–8.
Nyitva tartás: H–Cs 18–21 óráig
Tel.: 334-2756
Postacím: 1447 Bp., Pf. 592
E-mail: akropolisz[kukac]ujakropolisz.hu

Leesett a májusi hó!