Gyerekprogramok

Gyerekprogramok óvodásoknak (3–7 éveseknek)

Zenés-mesés foglalkozásOvisfoglalkozásaink központjában a mese és a zene áll. Ebben a korban az egészséges lelki fejlődés egyik fontos eleme, hogy a gyerekek rendszeresen halljanak jó meséket, amelyekben csodás történésekkel, az igaz ügyért harcba induló hősökkel, a tisztaságával harmóniát hozó királylányokkal találkozhatnak. Ezeken keresztül ugyanis olyan élményeket szereznek, amelyek képesek felébreszteni szívükben a jóság, a bátorság, az igazságosság erényét, amelyek nélkülözhetetlenek a boldog, kiegyensúlyozott élethez.

Meseházunk több mint húsz éve tart olyan előadásokat és foglalkozásokat, amelyek megismertetik és megszerettetik a mesék varázslatos világát a kiskorúakkal és a felnőttekkel. Mesejátékainkkal nemcsak a Millenáris vagy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyerekprogram-kínálatát gazdagítottuk, de a társadalmi szolidaritás jegyében gyermekvédelmi intézetekbe és kórházakba is elvittük a foglalkozásokat. Budapesten a Pető Intézetben, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, a Cseppkő utcai és a Hűvösvölgyi Nevelőotthonban számos alkalommal is jártunk. 

Budapesten rendszeresen tartunk zenével, mozgással és kézművességgel tarkított komplex Mesedélelőttöket, mesedélutánokat. Minden alkalommal feldolgozunk egy mesét, amelyet alkalomadtán el is játszunk, hogy a gyerekek is aktív résztvevőivé váljanak az eseményeknek.

A pécsi Meseudvar foglalkozásokon az elmaradhatatlan mesehallgatás és játék mellett gyakran a szülők is kapnak útravalót: szakemberekkel és szülőtársakkal beszélgetve tanulhatnak a mesemondás fontosságáról és a megfelelő, lélekemelő mesék kiválasztásáról. Tavasszal és nyaranta a programokat gyakran kirándulással kötjük össze, ahol a picik a meséken és a játékon keresztül a természettel is barátságba kerülhetnek. 

A győri Zenekuckóban a zenei képességeket, a mozgást, a képzeletet és a kifejezőkészséget fejlesztő foglalkozásokra várjuk a kicsiket és szüleiket, ahol a kézművességre is mindig kerítünk alkalmat. 

Szegedi Meseházunkkal karácsonyi és Mikulás-napi rendezvényeken találkozhattak a város lakói.

Közelgő események

Mesedélelőtt – A háromágú tölgyfa tündére

Kezdete
2018.10.27. 10:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

Komplex mesés program óvodáskorú gyerekeknek

Mesedélelőttünkön a programon résztvevő gyerekek életkorához igazodva dolgozzuk fel az arra az alkalomra kiválasztott mesét zenével, mozgással és kézművességgel.