Gyerekprogramok

Gyerekprogramok iskolásoknak (6–12 éveseknek)

Túra a siroki várbaMelyik kisiskolás ne álmodozna csodás kalandokról? Ebben a korban a gyerekek élénk képzelete kihívással, rejtéllyel, titkokkal és hősökkel népesíti be a világot, ahol a mesék varázsvilága keveredik a hétköznapok táguló lehetőségeivel. Iskolásoknak szóló programjaink ennek a kalandszellemnek adnak teret, hogy a rejtélyekből új tudás, a kihívásokból győzelmek szülessenek, és a részt vevő ifjú hősök egyre nagyobb magabiztossággal hódítsák meg saját világukat – kívül és belül.

Kalandos győri városi séták gyerekszemmel

A város természeti és kulturális értékeivel – nevezetes hőseivel, híres alakjaival, az épületek szimbolikus alkotóelemeivel – a gyerekek interaktív városnézés során ismerkedhetnek meg. A séta közben rejtélyeket, rejtvényeket fejthetnek meg, és különböző játékokban vehetnek részt, amely olyan erényeket hív elő belőlük, mint a bátorság, jószívűség, lovagiasság és művészi képesség. 

Hétpróba meseház - alkotó-fejlesztő mesefoglalkozások Székesfehérvárott

Minden lánykában ott szunnyad a királylány, minden fiúban ott várakozik a felébredni vágyó királyfi. Királyleányság és királyfiság akkor tud előragyogni a gyerekekből, ha fénylő erényekbe öltöznek.

És mi az, ami fényessé, ragyogóvá teszi őket? A lánykákat a szépség, kecsesség, tisztaság, vidámság, a fiúkat a báVárosnéző kalandozás Győrbentorság, kitartás, jókedv, hűség. Ezek a kincsek mélyen, titkokként rejtőzködnek bennünk, mint a drágakő a föld mélyén, és csak a próbák hozhatják elő rejtekükből. Úgy mesélik, hogy az égi királylányok és az ég madarai tanítják ezeket a titkokat nekünk, még a születésünk előtt, és a mesék segítenek emlékezni rájuk.

Fellegvári nyári kalandok

Egerbocsi „Fellegvár” ifjúsági táborunkban évente megrendezzük egyhetes tematikus nyári táborunkat iskoláskorú gyerekeknek. A tábor népe minden évben más történelmi korba és más tájakra kalandozik: voltunk már indiánok, völgyzugolyi tündék, lovagok és hölgyek Mátyás király udvarában, de volt, hogy az Árpád-házi uralkodók vagy lovasnomád őseink világába repített az időgépünk. Bármerre is jártunk, játékban, mozgásban, kézművességben nem volt hiány, és a zenés-tábortüzes esték és a kirándulások sem maradhattak el.

Közelgő események

HÉTPRÓBA MESEHÁZ

Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás 5–9 éveseknek
Kezdete
2019.11.23. 10:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

Minden lánykában ott szunnyad a királylány, minden fiúban ott szunnyad a királyfi. A királyleányságunk és királyfiságunk akkor tud előragyogni belőlünk, ha fénylő erényekbe öltözünk.
Sok szeretettel várjuk az 5-9 éves gyerekeket a következő programunkon, melyen az aktuális mesének világába kalandozunk el.

Varázskör

játékos foglalkozás gyerekeknek (7–11 éves korig)
Kezdete
2019.10.27. 15:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.

Az Arrabonix Varázslóiskola újra megnyitja kapuit, ahol a lelkes varázslótanoncok képzelet- és mozgásos játékok segítségével különböző titkoknak járhatnak utána a rúnatan, a bájital- és növénytan, a léleküdítő muzsika, és más hasonló mágikus tanórákon.

Október 27-én 15.00 órától Győrött

HÉTPRÓBA MESEHÁZ

Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás 5–9 éveseknek
Kezdete
2019.10.19. 10:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

Ebben az évben is várjuk a Új Akropolisz meseházában a gyerekeket. Kölcsön vesszük a mesehősök vándorbotját. és az Óperencián is túlra indulunk belga, japán, angol, afrikai, orosz és indián mesékkel. A szeptemberi mese egy belga mese: A seprűkötő fia. A Meseház közben az érdeklődő szülőkkel kézműves ajándékokat készítünk egy gyermekotthonnak.

Október 19-én 10.00 órától Székesfehérvárott