HÉTPRÓBA MESEHÁZ

Gyerekprogram
Kezdete
2019.10.19. szombat 10:00
Vége
2019.10.19. szombat 12:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
Részvételi díj
ingyenes

HÉTPRÓBA MESEHÁZ

Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás 5–9 éveseknek

Ebben az évben is várjuk a székesfehérvári Új Akropolisz meseházában a gyerekeket. Kölcsön vesszük a mesehősök vándorbotját, és az Óperencián is túlra indulunk belga, japán, angol, afrikai, orosz és indián mesékkel.

Minden népnek megvan a saját népmesekincse, tükrözve azt a világlátást és azt az évezredest hagyományt, ami meghatározza tagjait. A meséiken keresztül bepillanthatunk életükbe, és könnyedén megérthetjük őket, mert a mesék nyelvében az emberiség közös anyanyelvére ismerhetünk. A mesehős itt is és ott is elindul, hogy kalandokon keresztül helyreállítsa a világ rendjét. Hogyan segítik vagy akadályozzák őt a tündérek, manók, táltosok, óriások, sárkányok, az a mesék mérhetetlen sokféleségét adják. De akármilyen vidéken is jár, csak kitartó küzdelemmel és bátor helytállással győzhet, hogy boldogan éljen övéivel.

Bejárjuk a világot a mesékkel, és ehhez várjuk kedves útitársainkat, a gyerekeket.

Gyermeked hozd kényelmes ruhában, amiben jól tud asztalnál kézműveskedni vagy mozgásos játékokban részt venni. Hozzátok magatokkal aznapi jókedveteket, minden mást mi biztosítunk: mesét, játékokat, festéket, papírt és más eszközöket. Minden alkalommal a gyerekekhez illő mennyiségű és minőségű tevékenységek segítségével jutunk el a mese mélyebb megértéséhez. Vidám és színes időtöltés, ahonnan mindenki okosabban, igazságosabban, bátrabban, ragyogóbban lép ki, mint ahogy be.

A Meseház közben az érdeklődő szülőkkel kézműves ajándékokat készítünk egy gyermekotthonnak.

Regisztrációhoz ugyan nem kötött, de kérünk, jelezd, ha már tudod, hogy jössz (szfvar[kukac]ujakropolisz.hu).

 

Előadó