Polgári védelem

Polgári védelem

Árvízi védekezés Tahitótfalu mellett 2013. nyarán
Árvízi védekezés Tahitótfalu mellett 2013. nyarán

A katasztrófákat ugyan nem tudjuk megjósolni, de azt tudjuk, hogy vészhelyzetben az önzetlen és felkészült segítség kincset ér. És mivel Konfuciuszhoz híven mi is valljuk, hogy a tigrist előbb fejben kell elejteni, ezért ha baj van, ott vagyunk, amíg nincs baj − felkészülünk.

Központjainkban rendszeresen tartunk olyan elméleti és gyakorlati képzéseket, rövid kurzusokat, ahol a résztvevők elsajátíthatják az árvízi védekezés, a balesetmegelőzés, az elsősegély, a tűzoltás, az önvédelem alapjait. Alkalmi és állandó önkénteseinknek további képzések, gyakorlatok révén sok egyéb olyan tudásra és képességre tesznek szert, amelyekkel vészhelyzetben nem csak saját és szeretteik biztonságának megóvásáért tudnak bátran és hatékonyan cselekedni, hanem a hivatásos katasztrófaelhárító szervek munkáját segítve aktívan is bekapcsolódhatnak a katasztrófaelhárításba és kármentésbe. A Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve évek óta segédkezünk az Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny lebonyolításában, ami a lakossági felkészítés egyik fontos eleme.

Önkéntescsapatunk Egyesületünk nemzetközi tapasztalataira és saját szaktudására építve tevékenyen is bekapcsolódik a polgári védelembe. Rendszeresen részt veszünk az árvízi védekezésben Budapesten, Győrött és Szegeden, de tűzoltásban, viharkárok elhárításában, veszélymentesítésben és az utólagos helyreállítási munkákban is segédkeztünk már a hivatásos szerveknek.

Hogyan csatlakozhatok?

Közelgő események

Nincs jövőbeli esemény az adatbázisban.