Eger

  Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

  Filo Pont Eger

  A filozófia életmód

  A különböző kultúrák ősi tanításai ma is hasznos útmutatóként szolgálhatnak. Rendszeresen tartunk filozófiai tanfolyamokat: India, Tibet, Kína, Görögország, Róma filozófusainak, bölcseinek tanításait adjuk át és alkalmazzuk a mindennapokban. Tevékenységeinket a szükség és önkénteseink sokszínű álmai is meghatározzák.

  Hol találkozhatsz velünk?

  Eger városában jelen vagyunk az Eger Ünnepén: a város civil szervezeteit bemutató ünnepen és a Föld napján. Előadásainkat, szemináriumainkat (Egerben 2010-től) FILO Pont központunkban, jelenleg a Törvényház úton tartjuk, valamint az EKMK termeiben találkozhatnak velünk az érdeklődők. Minden év februárjában megünnepeljük a Szellem és gondolat szabadságának napját, novemberben a Filozófia világnapját.

  Kiállítások, rendhagyó osztályfőnöki órák

  Az Egyiptom kiállítást, Ariadné fonala filozófusokról szóló kiállításunkat a Bródy Sándor Könyvtárban, az Agria Parkban és helyi középiskolákban mutattuk be. Rendhagyó osztályfőnöki órák keretében segítünk a fiataloknak az élet lényegét érintő kérdésekre (Mi a boldogság? Mi az élet értelme? Ki vagyok én?) saját válaszaikat megtalálni.

  Öngondoskodás, gyógynövények

  Öngondoskodásra és természetszeretetre ösztönző előadássorozatunk, túráink kapcsolódnak a gyógynövények tanulmányozásához, az öngyógyulást, a megelőzést segítő belső gondolati és érzelmi folyamat megértéséhez.

  Tábor kicsiknek és nagyoknak

  Egerbocson Fellegvár Gyermek és Ifjúsági Táborunkban tartjuk filozófiai továbbképzéseinket, kalandtáborainkat, a családi és gyermektáborokat.  

  Programok

  Küzdelem és ellent nem állás FILO-Teaház

  Kezdete
  2019.03.09. 16:00
  Helyszín
  FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.

  Keleten és nyugaton egyaránt mítoszokban, mesékben, történetekben tanították az embert egyik legfontosabb feladatára, a belső harc vállalására.

  Vívjuk belső harcainkat - s persze tudjuk közben, hogy csak is a bennünk lévő hős győzhet. Ha alul is maradunk néha a lustasággal, kicsinyességgel vagy a haraggal szemben, van újabb lehetőség, újabb csata.

  Rengeteg klasszikus példa áll rendelkezésünkre, hogyan arassunk maradandóbb győzelmet.

  Városi programértesítő

  Elérhetőségek

  Cím: 3300 Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2. 
  Nyitva tartás: H - Cs 18 - 21 óráig
  Mobil: (20) 4722-003
  E-mail: eger[kukac]ujakropolisz.hu

  Küldj nekünk üzenetet!

  Rovat

  Valóság-színház

  Helyszín
  Egerbocs, Fellegvár Ifjúsági Tábor
  Időpont
  2014.08.29. 00:01
  „A színház maga a valóság, a tér és az idő korlátai nélkül.” Többek között ezt is megtapasztalhatták, akik eljöttek az Új Akropolisz augusztus végi Belső színész színjátszótáborába, Egerbocsra.

  Az aranyos szeglet... meglett! – gyerektábor az Egercsehi medencében

  Helyszín
  Egerbocs, Fellegvár Ifjúsági Tábor
  Időpont
  2014.08.05. 00:01
  Egykor régen, az idők kezdetén Tűzkovács király Szépmező Szárnyára, a magyar nép mitikus ősére bízta kedves földjét, a világ rámájának aranyos szegletét. Meghagyta, hogy nemzetségével addig ne nyugodjon, míg rá nem lelnek az új hazára. Augusztus eleji ötnapos gyerektáborunkban az Új Akropolisz Filozófiai Iskola pedagógusainak vezetésével életre kelt az eredetmonda, és mi is csatlakoztunk a vándorláshoz, hogy felkutassuk a ránk hagyott földet.

  Törzsi találkozó a négy elem jegyében

  Helyszín
  Egerbocs, „Fellegvár” Ifjúsági- és Gyermektábor
  Időpont
  2013.07.31. 00:00
  Indián törzsi találkozóra gyűltek össze kicsik és nagyok 2013 augusztusának elején az Új Akropolisz egerbocsi „Fellegvár” Ifjúsági- és Gyermektáborába.

  Mennyire bírod felhúzni apádat? - Erőpróba gyerekeknek

  Helyszín
  Egerbocs
  Időpont
  2011.08.20. 09:00

  A bozóttűz nem áprilisi tréfa volt

  Helyszín
  Egerbocs
  Időpont
  2007.04.01. 06:00

  Ismét tűzhöz riasztották a bélapátfalvi és egri tűzoltókat április 1-jén, vasárnap hajnalban, miután az Egerbocson tartózkodó akropolisziak felszálló füstre lettek figyelmesek.

  Tarlótűz és tűzvihar Heves megyében

  Helyszín
  Egerbocs
  Időpont
  2007.03.15. 08:00

  A mentésbe az Agria speciális mentőegység több tagja és az Egerbocson tartózkodó Új Akropolisz 19 önkéntese is bekapcsolódott.