Athéné műhely – az értékőrző ajándékok műhelye

Műhelyünk tagjai munka közben
Műhelyünk tagjai munka közben

Az Új Akropolisz kézművesműhelyében a klasszikus kultúrák művészetét elevenítjük fel a modern kor eszközeivel. Védnökünk, Athéné a kultúra virágzásának, a művészetek és a kézművesség pártfogója.

Műkő kisplasztikáinkon számos ókori egyiptomi, görög, római, továbbá azték, maja és indiai műalkotás köszön vissza. Ezek a kultúrák képzőművészetükben nem pusztán a szépség és a harmónia kifejezésére törekedtek, hanem minden alkotásra és tárgyra üzenetként tekintettek, amely valamely örök értékre emlékezteti a lelket. Ezért a műhely tagjai a technikán túl a szimbolikus tartalommal is foglalkoznak. A kézműves tevékenységet a jelképek, a tanítások és a régi kultúrák kutatása teszi teljessé. 

Az Athéné műhelyben cselekvő filozófiát gyakorlunk. Egy valódi műhely nemcsak az anyag formálásának a színhelye, hanem az önmagunkon alakító belső munkáé is. Az az ember, aki mestere a mesterségének, tudja, hogy miközben a lehető legjobbat és legszebbet készíti abból, amit csak a kezébe vesz, saját magán is dolgoznia kell, hogy  ő is minél harmonikusabb és jobb emberré váljon. Ezek szellemében tartunk időről időre kurzusokat és szemináriumokat is, ahol a résztvevők is megtapasztalhatják a kétkezi alkotás és a tanulás, fejlődés örömét. 
 

Cikkek szimbólumokról, szimbolizmusról
Műkő kisplasztikák több kultúra szimbólumkincséből
Alkotó workshopok
Alkotó műhelyfoglalkozások felnőtteknek és fiataloknak