Székesfehérvár

  Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

  Egyesületünk központja 2012 őszétől Fehérvár történelmi belvárosában, a Megyeház utcában található, a volt Babaházzal szemben. Itt, a Kairosz Kultúrműhelyben tartjuk az önismeretet és közösségi együttélést, együttműködést támogató tanfolyamainkat, gyakorlati készségeket adó képzéseinket, hősiességet ébresztő mesefoglalkozásainkat. A Kairosz Kultúrműhely ad otthont Filozófia világnapi programjainknak és A szellem és gondolat szabadságának napja alkalmából tartott előadásainknak is.

  Havi rendszerességgel megtartott filozófiai kávéházainknak házigazdája a Ribillió kávézó, amely szintén a belvárosban, a Rózsa utcában található. Többnyire a hónap utolsó vasárnapján itt szoktunk összejönni, hogy különböző filozófiai témákról beszélgessünk, és játékos gyakorlatokon keresztül ismerjük meg a tanítások gyakorlati alkalmazását.

  Legsikeresebb, rendszeresen ismétlődő programjaink felnőtteknek: Filozófiai bevezető kurzus, Filozófiai kávéház, Csend-labor művészeti műhely, Ji King szeminárium, Prezentációs tréning, Megszabadulás a stressztől, Időgazdálkodás szeminárium. A gyermekeket 6-10 éves korig ingyenes hősképző meseházunkba várjuk szombatonként, közös mesélésre, kalandra, játékra, kézműves foglalkozásra.

   

  Programok

  Szociális akció a filozófia világnapja alkalmából

  FILOZÓFIA • KULTÚRA • ÖNKÉNTESSÉG
  Kezdete
  2019.11.18. 18:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  A filozófia világnapja alkalmából 2019-ben is szervezünk szociális gyűjtési akciót a Burattino Egyesület részére. Az adományokat keddtől szombatig tudjuk fogadni a Kairosz Kultúrműhelyben, délután 6 és 8 óra között.

  Székesfehérváron 2019. november 18–23-ig 18-20 óráig

  FILO-CAFÉ

  Magány vagy egyedüllét?
  Kezdete
  2019.11.22. 20:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  A magányosság egy korjelenség, amit a közösségi hálózatok és a modern életmód még tovább mélyítettek. A magány szinonimája-e az egyedüllétnek? A novemberi Filo-Café célja, hogy elgondolkodtasson ezekben az aktuális témákban. 

   

  November 22-én 20.00 órától Székesfehérváron

  HÉTPRÓBA MESEHÁZ

  Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás 5–9 éveseknek
  Kezdete
  2019.11.23. 10:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  Minden lánykában ott szunnyad a királylány, minden fiúban ott szunnyad a királyfi. A királyleányságunk és királyfiságunk akkor tud előragyogni belőlünk, ha fénylő erényekbe öltözünk.
  Sok szeretettel várjuk az 5-9 éves gyerekeket a következő programunkon, melyen az aktuális mesének világába kalandozunk el.

  Székesfehérváron november 23-án 10-12 óráig

  LEGYÜNK BOLDOGOK! – stresszoldás egyszerűen

  Kezdete
  2019.11.23. 14:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  Miért vagyunk stresszesek? A körülményeken, másokon múlik, vagy bennünk van a kulcs? Miért ismétlődnek az életünkben bizonyos típusú stresszhelyzetek? Miért reagálunk stressz hatása alatt sokszor automatikusan, a régi mintáink szerint? Mi a nehézségek értelme? Hogyan szabadulhatunk meg a stressz negatív hatásaitól, hogy életünk nehéz pillanataiban is szabadon, lényegi énünkből fakadóan dönthessünk?

  MŰVÉSZET, BELÜLRŐL

  Előadás a művészetek szerepéről és fontosságáról filozófiai szemmel
  Kezdete
  2019.11.23. 16:30
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  Hogyan tükröződik a szépség a különböző művészeti ágakban, milyen utakat járhat be a művész aki végül is önmagán dolgozik. Képzőművészet, színház, zene, mindegyikben jelen kell legyen a harmónia, ami mindenkire hatással van, legyen szó az alkotóról vagy a  befogadóról.

  Székesfehérváron november 23-án 16.30-tól

  Filo-Filmklub: HUMAN (Az ember) című film

  Kezdete
  2019.11.23. 19:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  Yann Arthus-Bertrand, francia fotográfus, humanista 2015-ös filmjében a világ legkülönbözőbb pontjain kutatja azt, ami mindenütt közös: az ott élő embert. 60 ország, 2000 lakos, 40 kérdés. Megannyi történet, örömről, fájdalomról, győzelemről, életről és halálról.

  November 23-án 19.00 órától Székesfehérváron

  FILO-CAFÉ

  Építő és pusztító kapcsolatok
  Kezdete
  2019.12.13. 20:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

  Érdemes tudatosan megvizsgálni kapcsolatainkat, sőt, érdemes önvizsgálatot is tartanunk, hogy mi milyen hatással vagyunk a velünk kapcsolatba kerülő emberekre, hiszen lehet, hogy ők is csak „tükröznek” bennünket.

   

  December 13-án 20.00 órától Székesfehérvárott

  Városi programértesítő

  Elérhetőségek

  Cím: 8000 Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Tel.: (20) 353-1466
  E-mail: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu

  Rovat

  Királylány-szabadítás és más jótékony cselekedetek

  Meseprogramok Székesfehérvárott
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Időpont
  2019.05.25. 10:00

  Az Új Akropolisz székesfehérvári központja hónapról hónapra megnyitja kapuit a gyermekek előtt, hogy maguk is játékosan végigjárják a legkülönfélébb mesehősök kalandjait. Május 5-én a Grimm fivérek Kristálygömb című történetét dolgozták fel a Hétpróba Meseháznak otthont adó Kairosz Kultúrműhelyben. 

  A belső színész - színházi workshop

  Helyszín
  Székesfehérvár
  Időpont
  2013.12.15. 10:00
  Eddig három városban és öt alkalommal tartottuk meg A belső színész című színházi workshopot, összesen 33 résztvevővel. Legutóbb 2013. december 15-én, Székesfehérváron, a Művelődés Házában, ahol a helyi színkör tagjai vettek részt a képzésen.