Székesfehérvár

  Székesfehérvári egyesületünk 2005-ben alakult. Központunk Fehérvár történelmi belvárosában, a Megyeház utca 22/A szám alatt található. Itt működik a Kairosz Kultúrműhely, amely otthont ad az önismeretet és közösségi együttélést, együttműködést támogató tanfolyamainknak, előadásainknak, gyakorlati készségeket adó képzéseinknek, hősiességet ébresztő mesefoglalkozásainknak. Itt kerülnek megrendezésre a Filozófia világnapi programjaink, és A szellem és gondolat szabadságának napja alkalmából tartott előadásaink is.
  Felnőttek részére rendszeresen ismétlődő programokat tartunk különböző témákban, mint például a Filozófiai bevezető kurzus, Csend-labor művészeti műhely, Ji King szeminárium, Prezentációs tréning, Megszabadulás a stressztől tréning, Időgazdálkodás workshop.
  A havonta megrendezésre kerülő Filo-Café beszélgetések révén a filozófiai beszélgetést, egymás meghallgatását és a közös gondolkodást tanuljuk, a ma divatos vita helyett.
  A gyermekeket 5-9 éves korig a havonta megrendezésre kerülő hősképző meseházunkba várjuk, közös mesélésre, kalandra, játékra, kézműves foglalkozásra.

   

  Programok

  Filo-NetCafé

  Mikor mondhatom azt, hogy szabad vagyok?
  Kezdete
  2020.10.30. 20:00
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián

  Talán a valódi szabadság sokkal inkább egy belső viszonyulás az Élethez, talán a mély önismerettel kezdődik. Ehhez az első lépés nem a körülmények megváltoztatása, hanem az intelligencia és az akarat felébresztése lehet.

  Október 30-án Székesfehérvárott.

  Filo-NetCafé

  Ésszerűség vagy intuíció - melyik a nyerő stratégia?
  Kezdete
  2020.11.20. 20:00
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián

   

   

  Filo-NetCafé

  Hagyományőrzés és megújulás - lehetséges-e együtt?
  Kezdete
  2020.12.11. 20:00
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián

   

   

  Városi programértesítő

  Elérhetőségek

  Cím: 8000 Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Tel.: (20) 353-1466
  E-mail: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu

  Rovat

  Bevezetés a változni tudásba

  Dióhéjban a hatalkalmas online Ji Csing szemináriumról
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Időpont
  2020.06.27. 16:00

  2020. május 9-től június 20-ig hat alkalomból álló online szemináriumot tartott a Ji Csingről, a Változások könyvéről Grúsz Róbert, az Új Akropolisz székesfehérvári központjának vezetője. A bölcseleti mű címe beszédes, hiszen a nagy klasszikus a világban végbemenő változásokat 64 szimbólum (úgynevezett hexagram) folyamatos egymásba alakulásával írja le.

  Online Ji Csing szeminárium

  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Időpont
  2020.05.23. 18:00

  A karanténidőszakban az Új Akropolisz Székesfehérvári filiáljának szervezésében 6 alkalomból álló online Ji Csing szeminárium indult Magyarországon. A szeminárium első alkalmain – ahol 63 fő lépett be a Zoom-szobába – a hallgatóság megismerkedhetett a szimbolikus gondolkodás jellemzőivel, a változás természetével, valamint a trigramok és hexagramok felépítésével.

  Királylány-szabadítás és más jótékony cselekedetek

  Meseprogramok Székesfehérvárott
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
  Időpont
  2019.05.25. 10:00

  Az Új Akropolisz székesfehérvári központja hónapról hónapra megnyitja kapuit a gyermekek előtt, hogy maguk is játékosan végigjárják a legkülönfélébb mesehősök kalandjait. Május 5-én a Grimm fivérek Kristálygömb című történetét dolgozták fel a Hétpróba Meseháznak otthont adó Kairosz Kultúrműhelyben. 

  A belső színész - színházi workshop

  Helyszín
  Székesfehérvár
  Időpont
  2013.12.15. 10:00
  Eddig három városban és öt alkalommal tartottuk meg A belső színész című színházi workshopot, összesen 33 résztvevővel. Legutóbb 2013. december 15-én, Székesfehérváron, a Művelődés Házában, ahol a helyi színkör tagjai vettek részt a képzésen.