Szociális segítségnyújtás

Szociális segítségnyújtás

Játékvarrás a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek
Játékvarrás beteg gyerekeknek

A nehéz helyzetben lévő embertársaink segítése a társadalmi összetartás és az emberek közötti testvériség kifejeződése, melynek hatására végső soron minden résztvevő gazdagodik.

Nincs ember együttérzés nélkül, és ha szenvedéssel találkozunk, természetes módon ébred fel bennünk a segítségnyújtás vágya. Erre a természetes emberi késztetésre épül szociális tevékenységünk. Szociális csoportunkban két kérdést teszünk fel: mire van szükség, és mire vagyunk képesek? Ebből a két egyszerű kérdésből, és önkénteseink találékony munkájából a segítségnyújtás változatos módjai születhetnek meg. Évek óta rendszeresen gyűjtünk és osztunk adományokat rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek. Önkénteseink idősotthonokat, kórházakat, nevelőintézeteket, hajléktalanszállókat vagy épp börtönöket látogatnak, ahol lélekemelő művészeti programokat vagy kézműves foglalkozásokat tartanak, érzékenyítő programokban vállalnak részt, vagy épp játékokat varrnak beteg gyerekek részére. A lényeg mindig ugyanaz, amit Tatiosz úgy fejezett ki: „Egymás kedvéért jöttünk a világra.”

 

Hogyan csatlakozhatok?

Közelgő események

Színházi est jótékony céllal

Kezdete
2018.01.13. 16:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

Januárban az Utcafront Tolerancia Színház társulata lesz az Új Akropolisz Filozófiai Iskola vendége. Rejtő Jenő Biztosíték és Nóti Károly A csillár című egyfelvonásos bohózatát adják elő

Játék és adománygyűjtés önkéntes akcióval

Pécsbányai Családok Átmeneti Otthona lakói (gyermekek és szüleik) számára
Kezdete
2017.12.08. 13:00
Helyszín
az Új Akropolisz pécsi központja, 7621 Pécs, János u. 6.

Amit már nem használsz, vagy a gyermekednek már nincs rá szüksége, felajánlhatod másoknak, akiknek még sok örömet okozhat!

Szociális akció a Filozófia Világnapja alkalmából

Kezdete
2017.11.21. 17:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.

Az önkéntesség és szolidaritás szellemében szociális akciót szervezünk A filozófia világnapja alkalmából, melynek keretében tartós élelmiszereket, illetve tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtünk a rászorulóknak. Az adományokat november 21–25-éig várjuk, keddtől péntekig 17–21 óráig, szombaton pedig a program ideje alatt.