Szociális segítségnyújtás

Szociális segítségnyújtás

Játékvarrás a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek
Játékvarrás beteg gyerekeknek

A nehéz helyzetben lévő embertársaink segítése a társadalmi összetartás és az emberek közötti testvériség kifejeződése, melynek hatására végső soron minden résztvevő gazdagodik.

Nincs ember együttérzés nélkül, és ha szenvedéssel találkozunk, természetes módon ébred fel bennünk a segítségnyújtás vágya. Erre a természetes emberi késztetésre épül szociális tevékenységünk. Szociális csoportunkban két kérdést teszünk fel: mire van szükség, és mire vagyunk képesek? Ebből a két egyszerű kérdésből, és önkénteseink találékony munkájából a segítségnyújtás változatos módjai születhetnek meg. Évek óta rendszeresen gyűjtünk és osztunk adományokat rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek. Önkénteseink idősotthonokat, kórházakat, nevelőintézeteket, hajléktalanszállókat vagy épp börtönöket látogatnak, ahol lélekemelő művészeti programokat vagy kézműves foglalkozásokat tartanak, érzékenyítő programokban vállalnak részt, vagy épp játékokat varrnak beteg gyerekek részére. A lényeg mindig ugyanaz, amit Tatiosz úgy fejezett ki: „Egymás kedvéért jöttünk a világra.”

 

Hogyan csatlakozhatok?

Közelgő események

Játékvarrás egy mosolyért

Textilfigura-varrás, színes zsákvarrás infúziós palackokra és tündérkekészítés jótékony célra
Kezdete
2019.12.30. 17:30
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.

Szociális akciónkon a kórházak gyermekosztályának kis gyógyulói részére fogunk vidám, színes zsákokat varrni infúziós palackjaikra.