Téli meleg alanyi jogon

Esemény típus
Szociális akció
Időpont
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

A tél derekán érezzük igazán, hogy mekkora kincs egy jó meleg kabát vagy egy bélelt lábbeli – és szomorú tény, hogy van, aki enélkül vág neki a hideg hónapoknak. Januári szociális gyűjtőakciónkon épp ezért elsősorban téli öltözetet és tartós élelmiszert kértünk az adományozóktól.

Egyesületünk Központjában hamarosan halomban kezdtek gyűlni a kabátok, pulóverek, sapkák, sálak, pokrócok, ágyneműk és élelmiszeradományok, amelyeket önkénteseink folyamatosan válogattak és rendeztek a program két hete alatt. A közös erőfeszítésből látogatóink is kivehették a részüket, hisz a hónapban tartott nyílt napi előadás bevételét is az adománygyűjtés céljára ajánlottuk fel.

Összesen 88 zsáknyi hasznos holmi gyűlt össze, amelyeket az előzetesen jelzett igények szerint megosztottunk a három kedvezményezett szervezet, az Oltalom Karitatív Egyesület, az Új kezdet háza női hajléktalanszálló és a pécsi Ifjúságért Egyesület átmeneti otthon között. A segítség, amit adtunk, talán csepp a tengerben... de ezt a cseppet mi tettük bele.

Köszönjük minden adományozónak, köztük a pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf iskola közösségének, valamint önkénteseinknek a belefektetett munkát!

Előadó