Önkéntesség

Vedd kezedbe az életed! -1. alkalom

keleti és nyugati tanítások - tudás és cselekvés összhangja
Kezdete
2019.09.25. 18:00
Helyszín
FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.

Diplomák megszerzése, munkahely, ház- és kocsivásárlás, nyugdíj......

Tényleg csak ennyi? Ha te is úgy gondolod, hogy ennél többről szól az élet, akkor vedd kezedbe, és indulj el velünk:

cselekvő filozófia - kurzus gyakorlatokkal.

Szeptember 25-én 18:00 órától Egerben

Kar- és „szívizom” együtt erősödik

önkéntes akciók Egerben
Időpont
2024.03.30. 08:00

Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola egri önkéntesei rendszeresen szerveznek szociális akciókat, amelyekkel a lehetőségeikhez mérten idős vagy nehéz helyzetben élő embertársaink életén igyekeznek javítani. Legyen szó kétkezi munkáról, bevásárlásról vagy tartósélelmiszer-gyűjtésről, a filozófusok önkéntes munkával megteszik másokért, ami tőlük telik. 2024-ben eddig mint 14 m3 fát vágtak fel és szállítottak el három házhoz, és egy korábban hajléktalan párnak is segítettek beköltözni új otthonukba.

A mi Földünk: Tisztítsuk meg együtt a Séd-patak völgyét!

az Új Akropolisz környezettisztítási akciója a Föld napja alkalmából
Kezdete
2024.04.27. 10:00
Helyszín
Séd-patak völgye

Ahogyan Marcus Aurelius mondja: az igazi boldogság akkor érhető el, ha életünk összhangban van a természettel. Találjuk meg ezt a harmóniát közösen, miközben megtisztítjuk a Séd völgyét!

Környezettisztítási akció április 27-én a Séd-patak völgyében. Talákozás 10:00-kor a Jutasi úti Spar parkolójában.

Tv-interjú Dancs Tamással, az Új Akropolisz Filozófiai Iskola pécsi vezetőjével

Időpont
2022.05.20. 18:00

2022. május 20-án Gerner András készített interjút Dancs Tamással, a Pécsi Tv Közterület című műsorában. 

A beszélgetés apropóját a Föld Napja kapcsán rendezett környezetvédelmi akció adta, melyen az Új Akropolisz Filozófiai Iskola pécsi tagjai ökológiai témájú előadást tartottak. Hogy az elmélet mindjárt gyakorlattá válhasson, délután közösen megtisztították a Dömör-Kapunál lévő természetvédelmi területet.

Cicamenhely felújítása

(Cartago, Costa Rica)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Az Új Akropolisz cartagói önkéntesei egyesítették erőiket, hogy felújítsák a Catrix macskamentőotthon épületeit. A szükséges anyagi forrást a szervezők jótékonysági koncerten gyűjtötték össze.

„Mi minden fér el egy cipősdobozban?”

(Podgorica, Montenegró)
Időpont
2024.02.01. 13:13

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából Montenegróban az Új Akropolisz önkéntesei immár ötödik éve szervezték meg a „Mi fér bele egy cipősdobozba?” című humanitárius akciót. Az akción élelmiszereket és játékokat gyűjtöttek, amelyeket aztán cipősdobozokba csomagoltak.

Gyűjtés az ukrajnai gyerekeknek

(Pozsony, Szlovákia)

Az új Akropolisz önkéntesei az Ukrajnából érkező menekültek gyerekeinek szerveztek gyűjtést. Az iskolai és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó tárgyakat a gyerekek életkorának megfelelően külön csomagolták, majd a besztercebányai Ukrajnáért Regionális Koordinációs Központba vitték, ahonnan szétosztották őket.

„Kapcsolat a Földanyával” nap

(Lima, Peru)
Időpont
2023.12.01. 13:13

Az Új Akropolisz önkéntesei részt vettek a „Tudatosság magvetése” elnevezésű kampányban. Parkokat takarítottak, plakátokat helyeztek ki és facsemetéket ültettek a limai Lince negyedben. Ezzel egy időben a szervezet chiclayói központjának önkéntesei az Avenida Principal és a Miguel Grau Avenue járdáit és zöldterületeit tisztították meg. Közben egész nap palántákat adományoztak a szomszédságban élőknek.

Embert barátjáról: Madárbarát kertet mindenkinek!

Hétköznapi természetvédelem az Új Akropolisszal
Kezdete
2023.12.09. 10:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó u. 6-8.

Gyere el hozzánk egy vidám délelőttre, ami közelebb hozza hozzád a madarak birodalmát. Hallhatsz tőlünk pár madaras mítoszt, megtanulhatod felismerni a leggyakoribb városi madarakat, és megtudhatod, mivel segítheted őket télen, legyen akár kerted, erkélyed, vagy csak egy ablakpárkányod. Az alkalmat házi cinkegolyók gyúrásával zárjuk, amit rögtön haza is vihetsz, hogy a te környéked is boldog csiripeléstől legyen hangos.

Segítségnyújtás a háborúban

(Izrael)
Időpont
2023.11.01. 13:13

A nemrégiben kirobbant harcokban Izraelben az Új Akropolisz önkéntesei meleg ételt készítettek az éjjel-nappal dolgozó mentőalakulatoknak, étel- és egyéb készleteket gyűjtöttek össze a frontra hívott tartalékosoknak, és temetéseken is részt vettek.