Szervezet és működés

  Nemzetközi közgyűlés
  Az Új Akropolisz Egyesület nemzetközi közgyűlése, 2016. Madrid

  A nemzetközi Új Akropolisz felépítése és működése

  Az Új Akropolisz Nemzetközi Szervezet (International Organization New Acropolis, IONA) Belgiumban, a Nemzetközi Egyesületek Jegyzékébe bejegyzett nemzetközi nonprofit egyesület [1] .

  Az egyesület szervezeti formája lehetővé teszi, hogy minden politikai, vallási és gazdasági érdektől függetlenül működjön. Nagy szabadságot ad tagszervezeteinek, hogy saját területükön különböző formákban, önállóan és kezdeményező módon tevékenykedjenek. Minden tagszervezet az egyesületekre vonatkozó nemzetközi szabályozások szerint működik, és a saját országának jogszabályai szerint vonható felelősségre.

  Alapító okiratának megfelelően az egyes tagszervezetek képviselőiből szerveződik az Új Akropolisz Nemzetközi Közgyűlése. Az Igazgatótanács felelős a szervezet koordinálásáért, valamint az éves Közgyűlés által kiadott nyilatkozatban foglaltak megvalósításáért. Tagjait rendszeres időközönként, választással jelölik ki az egyesület legkiválóbb tagjai közül. A jelenlegi nemzetközi elnök Delia Steinberg Guzmán.

  Az Új Akropolisz öt kontinensen, összesen több mint 50 országban van jelen. A filozófia, a kultúra és az önkéntesség terén világszerte folytatott tevékenységeink egymást kiegészítve válnak teljessé, és szolgálnak a résztvevők elméleti és gyakorlati épülésére. A filozófia a kulturális tevékenységek révén válik gyakorlativá, az önkéntesség pedig azáltal kap értelmet és lesz fenntartható, hogy kultúrát teremt és elgondolkodásra ösztönöz.

  A nemzetközi Új Akropolisz 2015-ös éve számokban

  • 44.262 önkéntes
  • 3.342 projekt
  • 935.616 kedvezményezett
  • 3.543.540 önkéntes munkaóra
  • 688 képzési központ 5 kontinensen
  • 831.600 tanóra

  Nemzetközi weboldal

  Az Új Akropolisz tagszervezetei világszerte

  Nemzetközi tevékenységeink

  A nemzetközi közgyűlés nyilatkozatai

  Finanszírozás

  Az Új Akropolisz pénzügyi rendszere rendszeres ellenőrzéssel, decentralizáltan működik. Bevételei és pénzügyi fenntarthatósága négy pilléren alapszik:

  • Tanfolyamok tartása és az egyesület központjaiban létrehozott termékek árusítása.
  • Minden tag havi tagdíjat fizet, ami feljogosítja, hogy részt vegyen az egyesület tevékenységeiben, és hozzáférjen az IONA kulturális központjainak nemzetközi hálózatához.
  • Önkéntesek munkája, kis létszámú, hatékony adminisztrációs háttérrel.
  • Magánemberektől, magáncégektől és egyéb szervezetektől érkező támogatás és szponzoráció.

  Ezeket a bevételeket az egyesület teljes egészében közhasznú projektjeinek megvalósítására, valamint az ezekhez szükséges helyiségek, eszközök és reklámfelületek költségeire fordítja. A magyarországi tagszervezet a nemzetközi szervezettől anyagilag teljesen független, nem kap és a múltban sem kapott külföldről pénzügyi támogatást. 

  Beszámoló a nemzetközi Új Akropolisz tevékenységeiről

  Beszámoló a magyarországi tagszervezet 2015- ös tevékenységeiről

  Közhasznúsági jelentések