A nemzetközi elnök

Carlos Adelantado PuchalCarlos Adelantado Puchal

Carlos Adelantado 1964. január 1-jén született a spanyolországi Castellónban.

Az egyetemen filozófiát hallgatott, és ez az érdeklődés vezette 19 éves korában a városban működő Új Akropolisz Filozófiai Iskolához. Lelkesen vetette bele magát a tanulmányokba és a szervezet életébe. 23 éven keresztül vezette a helyi iskolát és önkéntes kulturális és szociális programokat szervezett a Castalia Kulturális Központban. Ugyancsak ő volt a koordinátora a szervezet levantei régiójának.

Emellett elkötelezte magát a filozófia tanulása és tanítása mellett. A brüsszeli székhelyű Új Akropolisz Nemzetközi Szervezettől megkapta A keleti és nyugati filozófia szakértője címet.

Több mint 30 évig tartotta az Új Akropolisz Filozófiai Iskola tanítási programjának különféle kurzusait. Azóta is rendszeresen vesz részt rendezvényeken és konferenciákon, ahol felhívja a figyelmet a filozófia gyakorlati alkalmazásának módszereire, és arra, hogy ez milyen fontos korunk nehézségeinek megértéséhez.

2013-ban Madridba költözött, hogy elvállalja a spanyolországi Új Akropolisz madridi központjának vezetését és más, országos hatáskörű felelősségeket. Szívén viseli Madrid gazdag művészeti és történelmi örökségének megismertetését, és támogat más kulturális tevékenységeket is.

2017-ben nemzetközi elnökhelyettesnek nevezték ki, majd 2020-ban nemzetközi elnöknek, amely tisztséget jelenleg is betölti.