Együtt a nehézségekben!

Szociális akció
Kezdete
2023.01.16. hétfő 18:30
Vége
2023.01.28. szombat 18:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

Együtt a nehézségekben!

Téli szociális adománygyűjtés az Új Akropoliszban
A karácsony elmúlt, de a télnek még nincs vége! Segítsd te is adományaiddal a rászoruló családokat a téli hónapok átvészelésében. Pesti és budai központunkban tartós élelmiszert, téli öltözetet és háztartási kellékeket gyűjtünk budapesti és Baranya megyei rászorulóknak 2023. január 16. és 28. között. 
 
Az adományokat fogadjuk:

A Rigó utca 6-8. szám alatt január 16. és 28. között hétfőtől csütörtökig 18:00 és 21:00 között, valamint 28-án szombaton 10:00 és 18:00 között.
A Bartók Béla út 25. szám alatt január 11., 12., 18., 19-én 18:00 és 21:00 között.

Ha más időpontban tudod csak hozni, azt is megoldjuk, egyeztessünk e-mailben vagy telefonon.

Akiknek gyűjtünk:
Új Kezdet   

 

 
 
 
 
 
 
Intézmény: Új kezdet háza női hajléktalanszálló(Budapest)

Az Új Kezdet Háza kapuja 2014 óta nyitva áll minden nehézségekkel küzdő, szociálisan rászoruló embertársunk részére. Az intézményben több ellátási formát működtetnek: nappali melegedő, népkonyha, női ügyfeleink részére hajléktalanok átmeneti szállása, hajléktalanok rehabilitációs intézménye, illetve hajléktalanok éjjeli menedékhelye.

Amit várnak: Meleg, téli ruhák és vízhatlan téli cipők mindkét nem részére, téli öltözet és meleg aláöltözet minden méretben (zoknik, harisnyák, kesztyű, sapka, sál)

 
Ifjúságért Egyesület - pécsbányai átmeneti otthon


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intézmény: Ifjúságért Egyesület átmeneti otthon - Pécs

Az Ifjúságért Egyesület összesen 24 lakhatás nélküli családnak ad otthont az év minden napján két áttmeneti otthonukban. 
Céljuk a veszélyeztetett gyermekek és családjaik helyzetének javítása, a fiatalok fejlődésének elősegítése és a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatása, amit számos programmal segítenek elő. Pécsi egyesületünk évek óta támogatja az intézményt adományokkal és gyerekprogramokkal.

Amit várnak: evőeszköz, főzőedények (fazék, lábas, serpenyő), paplan, párna, ágynemű (huzat, lepedő), takaró, törölköző

Utcafront1Utcafront2

Intézmény: Oltalom Karitatív Egyesület

Az Oltalom Karitatív Egyesület olyan személyek közösségeként jött létre 1989-ben, akik lelkiismereti ügyüknek tekintik a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levő különféle társadalmi rétegek, csoportok, és egyének (hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok) együttérző, segítőkész támogatását.

Amit várnak: Jó állapotú, évszaknak megfelelő férfi, női, gyermekruházat, takaró, paplan, hálózsák, tisztasági és tisztálkodószerek, tartós élelmiszerek (tészta, liszt, cukor, só, olaj, konzervek, csokoládé...)
 

További információ:

akropolisz[kukac]ujakropolisz.hu