Zenés meseprogram a Siklósi Várnapokon

Esemény típus
Gyerekprogram
Időpont
Helyszín
az Új Akropolisz pécsi központja, Pécs, Ferencesek utcája 24.

Pe_2021_nyár kep 02_kiskep.jpgAz Új Akropolisz pécsi Mesekör e 2021 augusztus idusán gyermekprogramot tartott a Siklósi Várfesztiválon. Az önkéntesekből álló csapat a Fehérlófia című magyar népmesét dolgozta fel az odagyűlt tucatnyi kisgyerekkel. Az élőszavas mesemondó szószövése hamar áthangolta a gyerekeket. Elcsendesedtek, és elkerekedett szemmel, tátott szájjal figyeltek. A varázsmese megtette a hatását, a belső mozi kezdetét vette!

Amint a gyerekek átlépték a pillanatnyi valóság és a korlátlan képzelet határát, máris Mesebirodalomban, az archetípusokon alapuló ősi valóságban találták magukat. A felszabadult öröm kiült az arcukra, hiszen azt mindenki érzi és tudja, hogy itt minden lehetséges!

Lélekben bejárták a mesehős útját, és vele együtt derekasan kiállták a próbákat. Az átélésben hangszeres zenélés, lüktető ritmus és énekszó segítette őket, hogy ők is aktív bekapcsolódhassanak a történésekbe. Visszatérve valamennyien a Siklósi Vár tövében találták magukat, de már senki sem volt pontosan ugyanolyan, mint annak előtte. Megmerítkezett az ideák világában, és egy kicsit gazdagodott a lelke.