Görög istenek és mitikus szörnyek nyomában a 8. kerületben

Tanulmányi kirándulás
Kezdete
2017.03.19. vasárnap 15:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
1500 Ft, kedvezménnyel 1000 Ft.

Görög istenek és mitikus szörnyek nyomában a 8. kerületben

A főváros utcáin sétálva lépten-nyomon megakadhat a tekintetünk egy-egy mitológiai alakon. Griffek és oroszlánok vigyázzák lépteinket, egy ház ormáról Athéné tekint le ránk bagolyszemével, vagy kígyós botjával Hermész mutatja a helyes utat. Itt az Igazságos Kormányzás allegóriája, amott Pannonia istennő ül fenségesen a Művészet, a Tudomány és a Történelem megszemélyesített alakjai körében. Egyszer csak egy sárkány fúj ránk mérgesen egy templom homlokzatáról. Vajon mi őriz?

Milyen értékeket hirdetnek a régi nemesi családok címerei? Mit keresnek az ókori görög és a régi magyar mitológia hősei a budapesti bérházak és paloták falfrontján, közterein, és mit üzennek nekünk, 21. századi városlakóknak?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ március 19-i előadásunkon és az azt követő belvárosi sétán.

Az előadás helyszíne és a séta kiindulópontja: Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.

A séta vége kb. 18 órára várható.

A sétát vezeti: Pálosi-Magyar Myrtill régész
Az érdeklődőket kérjük, hogy a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezzék részvételi szándékukat. A csoportlétszám legfeljebb 25 fő, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.
 
Kedves érdeklődők! A sétára a férőhelyek beteltek, a regisztráció lezárult. A létszámkorlát csak a sétára vonatkozik, az azt megelőző előadáson mindenkit szívesen látunk, és ha a regisztráltak közül valaki mégsem jön el, elfoglalhatja a helyét a sétán.
 
Aki jelentkezett, de most nem tudjuk fogadni, azt a következő séta időpontjáról soron kívül értesítjük.