Tóth Richárd

Hol tanít
Szeged

Filo-NetCafé: Megújulás

Kezdete
2021.05.27. 19:00
Helyszín
Online

Láttál már növényeket rágcsáló hernyót? Eszedbe szokott-e ilyenkor jutni, hogy ő az, aki majd jóllakottan begubózik, hogy hetek múlva szépséges pillangóként lásson újra napvilágot és virágról virágra szálljon? Az igazi megújulás szimbólumaként szokták emlegetni ezt a képet, amiről emberi életünkben is talán sokan álmodunk. De vajon tudjuk-e, hogy mi történik a gubóban a hernyóval? És tudjuk-e, hogy miben rejlik a saját megújulásunk titka?

Filo-NetCafé: A szabadság

Kezdete
2021.04.29. 19:00
Helyszín
Online

Gyakran társítjuk a szabadságot a repülés képéhez, ami látszólag fityiszt mutatva a gravitáció törvényének, könnyeden oldja fel a tömegvonzás „súlyos” béklyóját. Talán sokszor érezzük mi is, hogy valami „lehúz”, a cselekedetekben korlátozva vagyunk és bármekkora erőfeszítés árán sem tudjuk azt csinálni, amit szeretnénk, miközben úgy gondoljuk, hogy mások bármit szabadon megtehetnek. Valóban így lenne, vagy csak mi képzeljük ezt, miközben a többiek is érzik ezeket a korlátokat, és sóvárogva néznek megint másokat, hogy ők azt tehetnek, amihez csak kedvük van?

Hogyan válhatok életem főszereplőjéből mindennapjaim hősévé?

Kezdete
2020.11.24. 19:00
Helyszín
Online

A mesék, mondák, mítoszok számos esetben nyújtanak útmutatást ahhoz, hogy hogyan küzdjünk meg azokkal az akadályokkal, amik útját állják, hogy valóban Önmagunkká válhassunk. Ezek akár több ezer éves történetek is lehetnek, a bennük rejlő kulcsok a jelenkor kihívásai között is segíthetnek minket a fejlődésben.

Egy ilyen mítosz Héraklész (Herkules) 12 próbája is, amelyek közül hármat járunk körül ebben az online beszélgetésben, és a bennük előforduló szimbólumokat együtt értelmezve gondolkodunk arról, hogyan lehetne ezeket az életünkben alkalmazni.

Filo-Café: Önazonosság

Kezdete
2021.10.15. 18:00
Helyszín
Szeged, Juhász Gyula utca 36/a

Tartalmas beszélgetés, gondolatok kicserélődése és azok más szemszögből való megközelítése.
Talán ez az, amivel össze lehet foglalni, hogy mi történik egy Filo-Café alkalmon.

Aktuális témánk az önazonosság. Ha mondanivalód vagy kérdésed van, amire a választ szeretnéd társaságban keresni a témával kapcsolatban, itt a helyed! Találjuk meg az utat egymáshoz a kusza útvesztő sötét járataiban!