Filo-NetCafé: A szabadság

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.04.29. csütörtök 19:00
Helyszín
Online
Részvételi díj
díjmentes

Filo-NetCafé: A szabadság

Gyakran társítjuk a szabadságot a repülés képéhez, ami látszólag fityiszt mutatva a gravitáció törvényének, könnyeden oldja fel a tömegvonzás „súlyos” béklyóját. Talán sokszor érezzük mi is, hogy valami „lehúz”, a cselekedetekben korlátozva vagyunk és bármekkora erőfeszítés árán sem tudjuk azt csinálni, amit szeretnénk, miközben úgy gondoljuk, hogy mások bármit szabadon megtehetnek. Valóban így lenne, vagy csak mi képzeljük ezt, miközben a többiek is érzik ezeket a korlátokat, és sóvárogva néznek megint másokat, hogy ők azt tehetnek, amihez csak kedvük van?

Ha fogjuk a szabadságot és egy képzeletbeli mérleg egyik serpenyőjébe rakjuk, akkor a mérleg nyelve óhatatlanul kibillen az egyik irányba. Tudunk valamit tenni a másik serpenyőbe, hogy kiegyenlítsük a szabadság súlyát? Vajon mi lehet a repülés ára? Bízunk-e magunkban annyira, hogy kitárjuk a képzeletbeli szárnyunkat a magasba emelkedéshez?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk az áprilisi Filo-NetCafé találkozónkon, amire mindenkit várunk, akiben kérdések merültek fel a témával kapcsolatban és szívesen beszélgetne róluk.

Az esemény Zoom alkalmazással lesz megtartva - a bejelentkezési adatokat e-mailben fogjuk elküldeni annak, aki 2021.04.27-ig jelentkezik a szeged[kukac]ujakropolisz.hu címen.