Hogyan válhatok életem főszereplőjéből mindennapjaim hősévé?

Előadás beszélgetéssel
Kezdete
2020.11.24. kedd 19:00
Helyszín
Online
Részvételi díj
díjmentes

Hogyan válhatok életem főszereplőjéből mindennapjaim hősévé?

Hős vagy főszereplő? A magyar nyelvben ezt a két szót gyakran szinonimaként használjuk. Ugyanakkor míg a főszereplő lehet akár középszerű vagy negatív figura is, a hős kifejezés mindig egy olyan alakot jelöl, aki fejlődésen megy keresztül, tetteivel kiáll bizonyos értékek mellett.

De hogyan válhatunk életünk főszereplőjéből mindennapjaink hősévé, vagy mai megfogalmazásban önmagunk legjobb verziójává? Mik azok az értékek, amik mentén fejlődni szeretnénk?

Ahogyan egy történet sem okoz katarzis élményt, ha nincs benne konfliktus, úgy saját fejlődésünk sem képzelhető el küzdelmek nélkül.

A mesék, mondák, mítoszok számos esetben nyújtanak útmutatást ahhoz, hogy hogyan küzdjünk meg azokkal az akadályokkal, amik útját állják, hogy valóban Önmagunkká válhassunk. Ezek akár több ezer éves történetek is lehetnek, a bennük rejlő kulcsok a jelenkor kihívásai között is segíthetnek minket a fejlődésben.

Egy ilyen mítosz Héraklész (Herkules) 12 próbája is, amelyek közül hármat járunk körül ebben az online beszélgetésben, és a bennük előforduló szimbólumokat együtt értelmezve gondolkodunk arról, hogyan lehetne ezeket az életünkben alkalmazni.

Ha te is próbára tennéd, hogy vajon van-e kapcsolat Héraklész próbái, és a téged foglalkoztató kérdések között, várunk online beszélgetésünkön november 24.-én 19:00 órától.

Az esemény ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd nekünk november 23. estig a szeged[kukac]ujakropolisz.hu címen. Válaszlevélben küldjük el a csatlakozás technikai útmutatását.