Filo-NetCafé: Megújulás

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.05.27. csütörtök 19:00
Helyszín
Online
Részvételi díj
díjmentes

Filo-NetCafé: Megújulás

Láttál már növényeket rágcsáló hernyót? Eszedbe szokott-e ilyenkor jutni, hogy ő az, aki majd jóllakottan begubózik, hogy hetek múlva szépséges pillangóként lásson újra napvilágot és virágról virágra szálljon? Az igazi megújulás szimbólumaként szokták emlegetni ezt a képet, amiről emberi életünkben is talán sokan álmodunk. De vajon tudjuk-e, hogy mi történik a gubóban a hernyóval? És tudjuk-e, hogy miben rejlik a saját megújulásunk titka?

Ha az ember lelki fejlődését párhuzamba állítjuk a hernyó hosszú útjával a pillangóvá alakulásáig, akkor érdemes a saját változásainkra, próbáinkra is azzal a vizsgálódó szemmel tekinteni, amivel felfedezhetjük a megújulás jellemzőit. Miként tudunk végigmenni a valódi megújulás folyamatán? Mi segít bennünket és mit érdemes elkerülni, mihez kell idő, mitől lesz nehéz és mi az, ami hirtelen történik?

Gyere el a következő beszélgetésünkre, ha téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, és szívesen megosztanád a gondolataidat, tapasztalataidat a témáról, vagy ha csak meghallgatnád másokét.

Az esemény a Zoom alkalmazáson keresztül lesz elérhető - a bejelentkezési adatokat e-mailben küldjük el a résztvevőknek. Jelentkezni a szeged[kukac]ujakropolisz.hu címen lehet 2021.05.26-ig.