Utazás életen és halálon át - Platón szárnyas fogatán

Előadás
Kezdete
2020.11.18. szerda 18:30
Vége
2020.11.18. szerda 20:00
Helyszín
Online
Részvételi díj
A rendezvény díjmentesen látogatható.

Utazás életen és halálon át - Platón szárnyas fogatán

Online

Miért születtünk, miért élünk, miért halunk meg – és mi van a halálon túl?

Évezredek óta kérdezi ezt minden ember, de a válasz, amíg csak élünk, rejtély marad.

Platón, a nyugati filozófia atyja sem hagyta érintetlenül a kérdést. Műveiben filozófiai igényességgel érvel a Lélek halhatatlansága mellett, és az orphikus misztériumokból merítve, mítoszokba burkolva beszél annak túlvilági útjáról.

Művészeti elemekkel tarkított előadásunkban az ókori bölccsel együtt utazunk az evilág és túlvilág misztikus tájain. Végigkísérjük a lelkek útját a haláltól az újbóli születésig: betekintést kapunk a túlvilági ítélőtábla napi munkájába, végigkövetjük az alvilág folyóinak sodrát, majd egy kissé megpihenünk Elízium mezein, mielőtt sorsot választva hullócsillaghoz hasonlóan visszahullanánk a Földre.

Mitől függ a sorsunk életünkben és halálunkban? A válasz, amelyet Platón ad, talán nem is lesz olyan meglepő...

A rendezvényeinket látogatók biztonsága érdekében mindent megteszünk a Covid–19 járvány terjedésének megelőzéséért, előadótermünkben gondoskodunk a 1,5 méteres védőtávolság betartásának lehetőségéről. Zárt tereinkben kérjük, hogy látogatóink viseljenek arcmaszkot. Köszönjük az együttműködést!

Az előadáshoz 18:30-tól lehet kapcsolódni. E Zoom linkre kell kattintva, vagy e Zoom meeting ID: 868 3510 8697 és passcode: 1957 megadásával.

Kép: Tecuci Városi Múzem

Előadó