Utazás életen és halálon át - Platón szárnyas fogatán

  Előadás
  Kezdete
  2020.11.18. szerda 18:30
  Vége
  2020.11.18. szerda 20:00
  Helyszín
  Online
  Részvételi díj
  A rendezvény díjmentesen látogatható.

  Utazás életen és halálon át - Platón szárnyas fogatán

  Online

  Miért születtünk, miért élünk, miért halunk meg – és mi van a halálon túl?

  Évezredek óta kérdezi ezt minden ember, de a válasz, amíg csak élünk, rejtély marad.

  Platón, a nyugati filozófia atyja sem hagyta érintetlenül a kérdést. Műveiben filozófiai igényességgel érvel a Lélek halhatatlansága mellett, és az orphikus misztériumokból merítve, mítoszokba burkolva beszél annak túlvilági útjáról.

  Művészeti elemekkel tarkított előadásunkban az ókori bölccsel együtt utazunk az evilág és túlvilág misztikus tájain. Végigkísérjük a lelkek útját a haláltól az újbóli születésig: betekintést kapunk a túlvilági ítélőtábla napi munkájába, végigkövetjük az alvilág folyóinak sodrát, majd egy kissé megpihenünk Elízium mezein, mielőtt sorsot választva hullócsillaghoz hasonlóan visszahullanánk a Földre.

  Mitől függ a sorsunk életünkben és halálunkban? A válasz, amelyet Platón ad, talán nem is lesz olyan meglepő...

  A rendezvényeinket látogatók biztonsága érdekében mindent megteszünk a Covid–19 járvány terjedésének megelőzéséért, előadótermünkben gondoskodunk a 1,5 méteres védőtávolság betartásának lehetőségéről. Zárt tereinkben kérjük, hogy látogatóink viseljenek arcmaszkot. Köszönjük az együttműködést!

  Az előadáshoz 18:30-tól lehet kapcsolódni. E Zoom linkre kell kattintva, vagy e Zoom meeting ID: 868 3510 8697 és passcode: 1957 megadásával.

  Kép: Tecuci Városi Múzem

  Előadó