FILO-Netcafé: Fejlődés a tetteink tükrében

Filozófiai kávéház
Kezdete
2020.06.19. péntek 19:00
Vége
2020.06.19. péntek 21:30
Helyszín
Virtuális videókonferencián. A részvételhez regisztráció szükséges a gyor@ujakropolisz.hu e-mail címen.
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

FILO-Netcafé: Fejlődés a tetteink tükrében

online beszélgetés

–    A cselekvésünk útjában álló árnyékaink megvilágítása
–    Hogyan legyünk jelen tetteinkben?
–    Hogyan segíthetjük egymást a fejlődésben?

A fejlődés belülről indul, a belső központunkból, ahol legfontosabb céljaink, legnemesebb álmaink őrződnek. De ahhoz, hogy el tudjunk érni bármit, el kell jutnunk a növekedésünket elősegítő tettekig. Ezek az intelligenciával áthatott cselekedetek olyan új tapasztalatokat, új lépéseket jelentenek, amelyek valódi Önmagunkhoz vezetnek.

Ám a megfelelő tettek útjában számtalan akadály áll. Az egyik a tudatosság hiánya. A gépies cselekvés veszélye, hogy látszólag mozgásban vagyunk, ezért észre sem vesszük, hogy valójában nem haladtunk semmit. Ezért nagyon fontos, hogy egyre jobban megismerjük magunkat, hogy felismerjük szokásainkat, és ha szükséges, át tudjuk alakítani őket. Különben bénítóvá válhatnak.

Gyakran akadályozó tényezőnek éljük meg, de segítőnkké is válhat, hogy nem vagyunk egyedül fejlődési utunkon. Hogyan lehet együtt fejlődni? Milyen a hatása a visszajelzéseknek és az elvárásoknak? Mi a titka a türelemnek és az összehangolódásnak?

A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek gyakorlat, hogy mélyítsük gondolatainkat, tanuljuk az együttműködést másokkal, és megtapasztaljuk: együtt sokkal könnyebb inspirálódnunk és megoldásokat találnunk a nehézségekre.

Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb június 18. csütörtök 12 óráig. A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és ha szükséges, egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.

A részvételhez regisztráció szükséges a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen!

 

Előadó