FILO-Kávéház: A megújulás eszközei

Filozófiai kávéház
Kezdete
2020.03.06. péntek 18:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.
Részvételi díj
1000 Ft. Kedvezménnyel: 700 Ft.

FILO-Kávéház: A megújulás eszközei

beszélgetés gyakorlatokkal
  • Megtisztulás nélkül nincs megújulás  – Megszabadulás felhalmozódott tárgyainktól, nehezteléseinktől, érzelmi terheinktől, körkörös gondolatainktól, akadállyá vált lelki szokásainktól
  • A megújulás eszközei fizikai, energetikai, érzelmi és mentális szinten: módszerek és erősítendő belső képességek
  • A valódi újjászületés gyökere – kapcsolat önmagunkkal
  • Megújulási gyakorlat:  múlt, jelen, jövő összekötése a tudat, az emlékezet és a képzelet segítségével

A megújulás azt jelenti, hogy egy új lehetőséget adunk magunknak az életre. Megtisztulunk azoktól a nehezékektől – fizikaiaktól és lelkiektől, amelyek lelassítják vagy akár meg is akadályozzák haladásunkat, céljaink megvalósítását.

A megújuláshoz a különböző módszereken kívül belső erőkre van szükség, melyeket saját magunknak kell felébresztenünk és megerősítenünk. Nélkülözhetetlen például a türelem, az aktivitás, a szeretet, a nagylelkűség és az elmélyülés, hogy a testtől a lélekig minden szintünket átjárhassa a megtisztító fény.

Az újjászületéshez bátorságra is szükség van, mert amikor át kellene alakítani egy megmerevedett, régi szokást, le kellene győzni egy megizmosodott félelmet, vagy elengedni egy irányíthatatlanná vált vágyat, akkor néha úgy érezzük, szinte belehalunk. Elveszítünk valamit, amivel addig azonosultunk.
A valódi újjászületéshez ezért egyre jobban meg kell ismernünk és értenünk önmagunkat. Így tudjuk megkülönböztetni, mi az, ami valójában hozzánk tartozik, és mi az, ami csupán ránk tapadt szennyeződés, mely eltávolít belső lényegünktől.

Az önmagunkkal való kapcsolatteremtés alapja, ha tudatosan jelen vagyunk az életünkben, ha igyekszünk leszűrni és megőrizni a tapasztalatainkat, összekötve céljainkkal. Ebben a figyelem, az emlékezet és a képzelet erejére támaszkodhatunk. Az este során a résztvevők ehhez is támpontokat és módszereket kapnak néhány gyakorlaton keresztül.

Előadó