FILO-Café: Önbizalom

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2020.09.26. szombat 18:00
  Helyszín
  FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.
  Részvételi díj
  1200 Ft.
  Kedvezmény
  Diákoknak, pedagógusoknak, nyugdíjasoknak és álláskeresőknek: 700 Ft.

  FILO-Café: Önbizalom

  Beszélgetés gyakorlatokkal

  Témák:
  - Az önbizalomhiány orvoslása – Hogyan erősítsük meg az önbizalmunkat az önismeret segítségével?
  - Hogyan táplálhatjuk az önbizalmat másokban? – A bizalom és az önbizalom kapcsolata
  - Próbák és nehézségek: az önbizalomnövelés gyakorlati kérdései

  Beszélgetésünk során körbejárjuk, hogy mit is jelent az önbizalom erénye. Mi különbözteti meg az elbizakodottságtól, amely mögött gyakran ott lapul az önbizalomhiány is. E hiány egyik legfőbb oka, hogy nem ismerjük magunkat. Hogyan bízhatnánk meg bárkiben, akit nem ismerünk?
  Itt nem felszínes „ismeretségről” van szó, hanem a lényünk gyökeréig hatoló önismeretről, amely minden látszat és körülmény mögé lát.
  A bizalom és az önbizalom összefüggéseiről is beszélgetünk. Kapcsolatainkban segíthetjük vagy hátráltathatjuk egymást. Vajon min múlik a hatásunk?
  A nehézségek és próbák témaköre sok gyakorlati kérdést vet fel: Mi a helyes viszonyulás a kudarcokhoz? Hogyan kezdjünk neki az új dolgoknak, amikhez semmi önbizalmat nem érzünk magunkban?

  A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek gyakorlat, hogy mélyítsük gondolatainkat, tanuljuk az együttműködést másokkal, és megtapasztaljuk: együtt sokkal könnyebb inspirálódnunk és megoldásokat találnunk a nehézségekre.

  Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 25. péntek 14 óráig.

  Karanténhelyzet esetén a programot online formában tartjuk meg.