Időbeosztás

Vállalj felelősséget az idődért!

Workshop az időgazdálkodásról
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Időpont
2018.04.14. 14:00

Miért nem lehet egy napon említeni Hufnágel Pistit és a Kis herceget? Mit jelent „az idő pénz” mondás, és vajon melyik értékesebb közülük? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik részt vettek a Kalincsák Tibor vezette időgazdálkodási workshopon.

Időgazdálkodás szeminárium – Vállalj felelősséget az idődért!

Kezdete
2017.11.18. 14:00
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Juhász Gyula utca 36/A

Az időhöz való viszonyulásunk egy tanult folyamat eredménye, amely tulajdonképpen meghatározza hétköznapi életünket. Tudatos döntéseink viszont kiemelhetnek erről a szintről, és egy magasabb nézőpontot, valamint önismeretet adva győzelmekhez juttathatnak minket.

Időgazdálkodás workshop – Vállalj felelősséget az idődért!

Kezdete
2019.04.13. 14:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.

Viszonyulásunk az időhöz tanult folyamat eredménye, amely tulajdonképpen meghatározza hétköznapi életünket. Tudatos döntéseink viszont kiemelhetnek erről a szintről, és egy magasabb nézőpontot, valamint önismeretet adva győzelmekhez juttathatnak minket.

Április 13-án 14:00 órától Székesfehérvárott.

Café Szókratész - Az együttműködés próbája

Kezdete
2017.02.07. 18:30
Helyszín
Szabadkikötő, Pécs, Király utca 64.

Café Szókratész - Az együttműködés próbája Esti beszélgetés etikáról és erkölcsről, önismereti játékkal fűszerezve.

Café Szókratész - Töltöd, vagy telíted?

Kezdete
2017.01.24. 18:30
Helyszín
Szabadkikötő, Pécs, Király utca 64.

Café Szókratész-Töltöd, vagy telíted? Seneca, a sztoikus bölcs gondolatából kiindulva indítjuk beszélgetésünket. Az időfelhasználás, és az idő adta lehetőségek témáját érintjük, majd keressük a gyakorlati megoldásokat életünk tudatosabb szervezéséhez. Ezekhez adunk is majd néhány tippet.

Ki győzi ezt a rohanást?

„Azt sem tudom, hol áll a fejem.” „Ennyi mindenre képtelenség odafigyelni.” „Mindenki nyugodjon le!” Ismerős gondolatok? Gyakran hallani, bár igaz, hogy világunk felgyorsult, ezért könnyű szétszórttá és kapkodóvá válni. De csak a világon múlik mindez? Az irányítatlan elme „reflex szervként” működik. Minden új, érdekesnek tűnő ingerre reagál, fontosra és lényegtelenre egyformán. Csak győzzük befogadni a sok impulzust! De mint annyi minden más, a figyelem irányításának képessége is trenírozható.

Tanuljunk tanulni! – gyakorlati útmutató a hatékonyabb tanulás érdekében

Kezdete
2014.04.05. 09:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
Bár a tanulás születésünk pillanatától utolsó percünkig szerves része életünknek, mégsem fordítunk rá elég figyelmet, hogy valóban megtanuljunk jól és hatékonyan tanulni. Szemináriumunkkal ehhez kívánunk segítséget adni.

Kitartás és állandóság

Ismétlés, ismétlés… Bár a szó lelki tartalma gyakran az unalmat idézi, az ismétlés a természet egyik mágikus eszköze. Az ismétlés helyett jobb megfogalmazás a visszatérés, mert rákényszerülünk, hogy többször is visszatérjünk ugyanazokhoz a lépésekhez, amíg kellőképpen el nem sajátítjuk őket.