Café Szókratész - Töltöd, vagy telíted?

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2017.01.24. kedd 18:30
  Helyszín
  Szabadkikötő, Pécs, Király utca 64.

  Café Szókratész - Töltöd, vagy telíted?

  Café Szókratész-Töltöd, vagy telíted?


  Seneca, a sztoikus bölcs gondolatából kiindulva indítjuk beszélgetésünket. Az időfelhasználás, és az idő adta lehetőségek témáját érintjük, majd keressük a gyakorlati megoldásokat életünk tudatosabb szervezéséhez. Ezekhez adunk is majd néhány tippet. 

  Hogyan tudok időt nyerni? Sosincs időm semmire.

  Hogyan osszam be jobban az időmet, hogy hatékonyabb legyek?

  Kifolyik az idő a kezeim közül. Hogyan ragadhatom meg a pillanatot?

  A jövőmet tervezem, de közben elillan a jelen. Hogyan tudok a jelenben lenni?

  Ha benned is felmerültek már hasonló kérdések, gyere el keddi filozófiai estünkre, ahol együtt keressük majd a válaszokat.

  Alakítsuk olyanná életünket, amilyenné szeretnénk, hogy váljon! Kezünkben a lehetőség, csak tőlünk függ, hogy miképpen használjuk fel időnket.

  Seneca: Erkölcsi levelek/1. levél

  „(…)Győződj meg róla, hogy úgy igaz, ahogy írom: bizonyos pillanatokat elragadnak tőlünk, másokat elcsennek, ismét mások meg elfolydogálnak. A legrútabb veszteséget mégis a nemtörődömség okozza. S figyeld csak meg jól, az élet legnagyobb része elillan, ha rosszul cselekszünk, nagy része, ha semmit sem cselekszünk, s az egésze, ha mindig mást cselekszünk.(…)markolj meg minden órát. Tedd rá kezed a mára, és kevésbé fogsz függeni a holnaptól. Míg késlekedünk, elfut az élet. Minden a másé, Lucilius, csak az idő a miénk.(…) ”