Hova vezet az önismeret (hiánya)?

Előadás beszélgetéssel
Kezdete
2021.04.17. szombat 17:00
Vége
2021.04.17. szombat 19:30
Helyszín
Virtuális videókonferencia
Részvételi díj
Az előadás megtekintése díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Hova vezet az önismeret (hiánya)?

Előadás és online beszélgetés

Az ember, aki nem tudja kicsoda, honnan jött és merre tart, bajba sodorhatja magát döntéseivel, az élethelyzetekre adott reakcióival. Ez történt Szophoklész Oidipuszával és Alkibiadésszel is, a híres-hírhedt görög hadvezérrel. Ez megtörténhet bármelyik kor emberével és velünk is, ha nem tudjuk kik, mik vagyunk emberként általában. Ha nem tudunk helyesen válaszolni a Szfinx kérdéseire.


Azzal is tisztában kell lennünk, hogy mire terjed ki a tudásunk, és mire nem. Így megtalálhatjuk a legnagyobb hibák okát, nevezetesen azt, hogy azt hisszük, tudjuk azt, amiről valójában nincs tudásunk. Az első nagy lépés az önismeret útján, amikor megéljük a Szókratésznak tulajdonított mondat velejét: Tudom, hogy nem tudok. 


Az Ismerd meg önmagad felhívása egy görög jósda üdvözlő szavai azoknak, akiket érdekelt a saját jövőjük. Az Ismerd meg önmagad mindenkori felhívás minden embernek, aki felelősséget vállal sorsa alakulásáért. 

A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni e-mailben április 16-ig lehet a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu címen.

 

 

 

Előadó