Filo-NetCafé

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.03.26. péntek 20:00
Vége
2021.03.26. péntek 22:30
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

Filo-NetCafé

A csend

Félünk-e a csendtől? Sokak szerint a válasz inkább igen, a modern ember tart a csendtől, és hétköznapjaiban többnyire kerüli azt. Megszoktuk már, hogy állandóan van valami zaj, zene, adás körülöttünk, háttér- televíziózva nőttünk fel, a fiatalabb generációk fülében pedig állandóan ott a füles. Sokak számára az ismert hangok biztonságérzetet adnak, a műsorok hangja például csökkenti a magányosság érzetét.

De vajon tényleg csak egyféle csendet ismerünk? Vagy beszélhetünk a csend ezerféle arcáról, amelyekhez ezerféle módon vagyunk képesek viszonyulni? Beszélhetünk-e olyan csendről, amelyik rossz érzetet kelt bennünk, és ismerünk-e olyat, amelyre igenis szükségünk van?

Kell-e, hogy keressük a csendet? Manapság egyre többen megélik azt, hogy létezik külső és belső csend is, amelyek segíthetik egymást, és lehetőséget teremthetnek a mély, belső párbeszédre. Egyre divatosabbak a csend-táborok, a csendes elvonulások az önmagukat komolyan kereső emberek körében.

Következő témánk a csend lesz, és paradox módon beszélgetni fogunk róla.

A programon a részvétel ingyenes, jelentkezni e-mailben március 24-én estig lehet az cafe_szfvar[kukac]ujakropolisz.hu címen.

Előadó