Filo-NetCafé

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.02.26. péntek 20:00
Vége
2021.02.26. péntek 22:30
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

Filo-NetCafé

Az idő

Az időre ma leginkább mint egy korlátozott erőforrásra tekintünk, amit érdemes minél hatékonyabban használni. Tekintik árucikknek is, nem csak akkor, ha órabérre dolgozik valaki, hanem akkor is, amikor az idejével fizet egy ingyenes applikáció használatáért. De tisztában vagyunk-e azzal, hogy az egyik legértékesebb tulajdonunkat adjuk el ilyenkor?

„Minden a másé, csak az idő a miénk” - írta már 2000 évvel ezelőtt Seneca, de úgy látszik, nem tanultuk meg a leckét. Talán azért, mert az idővel helyesen bánni, az időhöz helyesen viszonyulni az egyik legfontosabb tanulnivalója az embernek. Az, hogy korlátozott mennyiségben rendelkezünk vele arra késztet, hogy tudatosabban éljünk, és elgondolkodjunk, mi a fontos, mi az értékes az életünkben.

Beszélgessünk az időről, de ne csak a mérhető, a fizikai időről. Az ember többdimenziós lény, fizikai, lelki és szellemi dimenziókkal bír. A lelki idő kérdése többek között rávilágíthat arra, hogy nem csak az együtt töltött idő mennyisége, de minősége is számít. Az idő szellemi dimenziója pedig az örökkévalósággal köthet össze, mely segíthet valóban emberként élni.

A programon a részvétel ingyenes, jelentkezni e-mailben február 24-én estig lehet az szfvar[kukac]ujakropolisz.hu címen.

Előadó