Filo-NetCafé

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2020.04.24. péntek 20:00
  Vége
  2020.04.24. péntek 22:00
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián
  Részvételi díj
  A részvétel ingyenes.

  Filo-NetCafé

  A világ, amelyben élünk

  Az első sikeres és lelkesítő kísérlet után jön a második Filo-Netcafé! Témánk a világ, amelyben élünk, és most kifejezetten NEM az aktuális problémával szeretnénk foglalkozni, hanem sokkal tágabb körben vizsgálnánk meg a világnézetünket, szokásainkat, városi legendákat és „szellemi utakat”.

  A filozófiai alap Platón Barlangmítosza, mely a tudatlanság rabságából való megszabadulásról szól. A Mátrix modern formában ezt dolgozza fel. Vizsgáljuk meg együtt, hogy mi az, ami leköt, fogva tart, és mi az, ami segít kiszabadulni a Barlangból! Szedjük össze, hogy mi az, ami akadályozza, gátolja azt, hogy emberhez méltó életet éljünk, és utat járjunk be, és mi az, ami segíti.

  Ha érdekel a program, akkor jelezd a részvételi szándékodat e-mailben az szfvar[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen legkésőbb csütörtök déli 12 óráig. A bejelentkezéshez szükséges információkat e-mailben küldjük el a jelentkezőknek. A programhoz a Zoomot használjuk. Technikai segítséget – rövid leírást a Zoomhoz - e-mailben kérhetsz az szfvar[kukac]ujakropolisz.hu címre írva.

  Előadó