Fesztivál

Fiatalok Nemzetközi Napja

forma és tartalom, gondolat, érzés és tett összhangja
Kezdete
2017.08.12. 13:00
Helyszín
Agria Park, Eger, Törvényház utca 4.

A Sörfeszt kísérő rendezvénye a Fiatalok Nemzetközi Napja, ahol a forma és tartalom összhangjáról, a gondolatok, érzelmek és tettek harmóniájáról - azaz a filozófia lényegéről beszélgetünk, játszunk.

Szerinted mi hiányzik ma a világból?

Kincset rejtő, értékőrző szimbólumok - Alkoss és játssz velünk!

Szimbólumfestő kézműves workshop és szimbólumbemutató a Főnix Kultúrműhelyben a Múzeumok Éjszakáján
Kezdete
2017.06.24. 14:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Kelts életre egy szimbólumot! Fess saját kezűleg magyar és antik szimbólumokat ábrázoló, Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjmentesen elvihető, műkő fali díszt otthonra vagy ajándékba! A kézműves workshopon két festékréteg között megismerkedhetsz az egyes szimbólumok jelentésrétegeivel, és a hozzájuk kapcsolódó mítoszokkal is. Az alkotó workshop elsősorban felnőtteknek szól, a részvételt 10 éves kor felett ajánljuk.

 

Szegedi Ifjúsági Napok 2014

Helyszín
Szeged, Újszegedi Partfürdő
Időpont
2014.08.26. 00:01
2014. augusztus 26 és 30 között az Új Akropolisz szegedi filiálja is részt vett a Szegedi Ifjúsági Napokon. A Civil Faluban idén az Európai Unió ifjúsági stratégiájának nyolc kategóriája mentén kaptak helyet a civil szervezetek, egyesületünket a kreativitás és kultúra csoportban találhatták meg az érdeklődők.

Föld napja az Érsekkertben

Kezdete
2012.04.20. 09:00
Helyszín
Eger, Érsekkert
A Föld napja alkalmából az Új Akropolisz is felállítja sátrát az Érsekkertben, ahol különböző programokkal egész nap várnak önkénteseink

Eger Ünnepe 2011 – civilszervezetek bemutatkozása

Kezdete
2011.09.17. 10:00
Helyszín
Eger, Érsekkert
Immár második alkalommal vesz részt az Új Akropolisz Eger ünnepén, ahol a városban tevékenykedő civilszervezetek mutatkoznak be. Az Érsekkertben felállított sátrunknál egész nap várnak önkénteseink

Egerben is debütált a népszerű Erénykerék

Időpont
2010.09.18. 00:00
Szombat reggel sem a Kereket, sem a civileket nem riaszthatta el még a hajnali eső sem, ami – talán a lelkesedés és a derű hatására – pár óra elteltével ragyogó napsütéssé változott. Pörgetés nélkül bár, de a testvériséget a hétvége folyamán több szervezet is gyakorolhatta, ugyanis az eseményre jelentkező civilek száma meghaladta a rendezvény kereteit.

Egykerék-meghajtás...

Helyszín
Sopron
Időpont
2009.07.01. 00:00
Az Erénykerékkel az Új Akropolisz Filozófiai Iskola tagjai „pörgették fel” a Civil-sátor előtt a pörgetni vágyókat, akik láthatólag örömmel és elszántan tették próbára saját lelki erejüket. A tét ugyanis nem volt kisebb, mint vállalni, hogy a kipörgetett erényt aznap mindenki legjobb tudása és igyekezete szerint gyakorolja, erőfeszítést tesz érte.

Idén is nagy buli VOLT

Helyszín
Sopron
Időpont
2009.07.01. 00:00
79 ezer fő fordult meg Sopronban, a VOLT-on, annak ellenére, hogy az időjárás – a forró napsütés vagy épp a sok eső és a nyomában járó sár – nem kímélte a fesztiválozókat. Az Új Akropolisz is ott volt idén: több más civil szervezet mellett vártuk azokat, akiket a gazdag kínálaton belül a bölcsesség szeretete, azaz a filozófia érdekelt.