Szegedi Ifjúsági Napok 2014

Esemény típus
Fesztivál
Időpont
Helyszín
Szeged, Újszegedi Partfürdő
2014. augusztus 26 és 30 között az Új Akropolisz szegedi filiálja is részt vett a Szegedi Ifjúsági Napokon. A Civil Faluban idén az Európai Unió ifjúsági stratégiájának nyolc kategóriája mentén kaptak helyet a civil szervezetek, egyesületünket a kreativitás és kultúra csoportban találhatták meg az érdeklődők.

Bemutatkozó sátrunknál az ősi Egyiptomot idéző tevékenységekkel vártuk a fesztiválozókat. Témaválasztásunkkal kapcsolódtunk a szegedi Móra Ferenc Múzeum 2014-es Egyiptom kiállításához és a szegedi Plázába tervezett saját egyiptomi tablókiállításunkhoz is. A látogatók kipróbálhatták az élet és halál próbáin átvezető szenet-játékot, ismeretterjesztő kvízeket tölthettek ki, és húzhattak az írnokok és fáraók bölcsességét őrző idézetek közül. A szenet-játékosok és a kvízt helyesen kitöltők 2014/15-ös előadásainkra és kurzusainkra nyertek belépőt.

Az ötnapos rendezvSZIN2014ényen közel 200 fiatal fordult meg nálunk. Sok érdeklődőt vonzott a sátor mellett felállított molinó, tablókiállításunk egyik darabja, mely Egyiptom rejtélyes nyelvét, a szimbólumokat mutatta be. Akiket az ősi képek odavonzottak és elmélyedtek a tanulmányozásukban, többen maradtak kvízezni is, hogy próbára tegyék, bővítsék tudásukat. Erénykerekünkhöz pedig néhányan akár naponta is visszatértek, hogy egy-egy új erénnyel, inspiráló idézettel gazdagodjanak, és alkalmazzák az életükben is.
 
Mezey Eszter