Kincset rejtő, értékőrző szimbólumok - Alkoss és játssz velünk!

Workshop
Kezdete
2017.06.24. szombat 14:00
Vége
2017.06.25. vasárnap 00:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
Felnőttjegy: 1700, gyerekjegy: 800 Ft.

Kincset rejtő, értékőrző szimbólumok - Alkoss és játssz velünk!

Szimbólumfestő kézműves workshop és szimbólumbemutató a Főnix Kultúrműhelyben a Múzeumok Éjszakáján

Minden szimbólum egy titkos ajtó, amely ősi kincseket őriz. Kukkants be mögéjük, és fedezd fel a rejtett, közös lényeget a természetben, önmagadban és a világban. Hallgasd meg, mit mesélnek, és azt veszed majd észre, hogy a történet benned folytatódik.

Kelts életre egy szimbólumot!
Fess saját kezűleg magyar és antik szimbólumokat ábrázoló, Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjmentesen elvihető, műkő fali díszt otthonra vagy ajándékba! A kézműves workshopon két festékréteg között megismerkedhetsz az egyes szimbólumok jelentésrétegeivel, és a hozzájuk kapcsolódó mítoszokkal is. Az alkotó workshop elsősorban felnőtteknek szól, a részvételt 10 éves kor felett ajánljuk.

Mandalaszínezés
A mandala egy színpompás, aprólékosan részletezett kép: valójában szimbólum, amely különböző szinteken szól hozzánk. Legtágabb értelmezésében az egész világegyetem kifejezője, tökéletes világmodell, amely a kozmikus világrendet ábrázolja. Célja az újra teljessé válás. Olyan, mintha egy térképet kapnánk a kezünkbe, ami segít lecsendesedni és kiemelkedni a hétköznapiságból.

Szimbólumvadászat
Régészkedés gyerekeknek 14−18 óra között

Élet – játék – filozófia
Fedezd fel rejtett értékeidet együttműködő társasjátékaink segítségével! Juss ki a Barlangból! Hódítsd meg a piramist! Kövesd Ariadné fonalát a labirintus szívébe! Beszélgess a sorssal egyiptomi módra az ősi Szenet-játékkal! Memóriajáték archetípusokkal: erre érdemes lesz emlékezned! Erénykerék – pörgesd meg és erősítsd meg egy szunnyadó képességedet!

Megszólalnak a szimbólumok
17 órai kezdettel minden páratlan órában magyar, görög, egyiptomi, indiai és egyetemes szimbólumok jelentéseiről hallhatsz blokkonként bő fél órában. Tudatosítsd magadban a felsejlő erényeidet, amelyeket az egyes jelképek megjelenítenek. Az erő forrása benned van, ébreszd fel, lépj vele kapcsolatba!

17:00−17:40: Labirintus, életfa és a kör négyszögesítése
19:00−19:40: Mandala, lótusz és a világ köldöke
21:00−21:40: Kolibri, tűz, kard és pajzs
23:00−23:40: Kapu, egyiptomi szívmérlegelés és a Ji Csing néhány hexagramja


A programokon a részvétel a Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjtalan, ha regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu (subject: Regisztr%C3%A1ci%C3%B3%20a%20M%C3%BAzeumok%20%C3%89jszak%C3%A1j%C3%A1ra) (regisztrálsz) , biztosan számítunk rád.
Műkő kisplasztikáinkra, melyeken számos ókori egyiptomi, görög, római, továbbá azték, maja és indiai műalkotás köszön vissza, a MúzÉj napján 20%-os kedvezményt adunk.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KARSZALAGOT ÁRUSÍTUNK. Aki nálunk veszi meg a jegyét, festett egyiptomi szkarabeuszmedált kap ajándékba mellé.

A tavalyi Múzeuok Éjszakája így festett a Főnix Kultúrműhelyben: