„Táplálékom legyen a gyógyszerem, gyógyszerem legyen a táplálékom”

  táplálékEgyre terjednek azok a betegségek, amelyek diagnosztizálására a modern orvoslás eszközei nem alkalmasak. Ilyenkor az orvos magában széttárja a karját, a betegnek pedig azt mondja, hogy nincs kimutatható elváltozás a panaszok hátterében, azokat leginkább a fáradtság, a feszített életmód okozhatja, a tünetek valószínűleg idegi eredetűek.

  Betegségeink a leggyakrabban energetikai eredetűek. A test működéséhez szükséges energiát a levegőből és a táplálékból nyerjük. Ezért nem mindegy, hogyan lélegzünk és mit eszünk. Sok esetben a táplálék helyes megválasztása elegendő ahhoz, hogy a „belső orvos” magához térjen, és megtalálja az utat a gyógyítás felé. Hogyha számunkra nem megfelelő ételt fogyasztunk, éppen olyan hatást érünk el, mint amikor az autóba szennyezett vagy rossz minőségű benzint tankolunk. A motor akadozni kezd, majd előbb-utóbb leáll.

  Az ártalmas hatású élelmiszerek fogyasztása akár ételallergia kialakulásához is vezethet. Szennyezett környezetünkben egyre gyakoribbá válik az ismeretlen eredetű allergiás megbetegedések előfordulása. Ezek jelentős része a helytelen táplálék kiváltotta allergiás reakció – szervezetünk harcol bizonyos ételösszetevők ellen.

  Néhány szempont a tudatos táplálkozáshoz. A legegyszerűbb módszer, ha figyelembe vesszük a vércsoportunkat. Megfigyeléseken alapul ugyanis, hogy bizonyos vércsoportú emberek hajlamosak bizonyos fajta betegségekre. Természetgyógyászok tapasztalatai azt mutatták, hogy vannak emberek, akik az egészségesnek nevezett vegetáriánus életmód mellett meggyógyultak, mások állapota viszont ugyanilyen étkezés mellett kifejezetten romlott. Arra gondoltak, hogy mivel a vérnek meghatározó a szerepe a táplálék szállítása és beépítése szempontjából, érdemes lenne megvizsgálni a különböző táplálékok azonos vércsoportú emberekre gyakorolt hatását. A hatás meggyőző volt. A lényeg röviden a következő:
  Az ételek három fő csoportba sorolhatóak. Vannak jótékony hatásúak, semlegesek és ártalmasak. Azonban minden vércsoportban más-más ételek tartoznak a fenti három kategóriába. Amelyik étel az egyiknek jó hatású, a másiknak akár méreg is lehet. Megfigyelték, hogy a különböző vércsoportú embereknek általában sajátos személyiségjegyeik is vannak, az alábbi rövid ismertetés ezeket is megemlíti:
   
  - A „0” vércsoport a legősibb, egyesek szerint az atlantiszi típus. Ő a vadász, a húsevő. Erős emésztőrendszere van, és intenzív fizikai aktivitás mellett jól bírja a stresszt. Magas gyomorsavszintje miatt hajlamos a fekélybetegségre, ezért fokozottan kell figyelnie a túlzott savképzéssel járó ételek, italok fogyasztására. Nehezen alkalmazkodik az étrendi és környezeti változásokhoz. Sovány, de energikus típus. Lételeme a testmozgás, a fokozott feszültség levezetéséhez számára a dinamikus mozgás a leginkább ajánlott.

  - Az „A” vércsoport a földműves, az első vegetáriánus. Érzékeny emésztőrendszerének leginkább növényi eredetű táplálékra van szüksége. A hús legjobb esetben is csak semleges hatással van szervezetére. Talán ennek a vércsoportnak kell a leginkább odafigyelnie a táplálkozásra. A tartósan fennálló feszültséget nála a lassú mozdulatokból álló, nyugtató gyakorlatok csillapítják legmegfelelőbben.

  - A „B” vércsoportú ember a nomád típus. Kiegyensúlyozott személyiség, toleráns emésztőrendszere rugalmas táplálkozási szokásokat tesz számára lehetővé. Kreativitása révén jól reagál a stresszre. Kiegyensúlyozatlanság esetén a legfogékonyabbak a krónikus fáradtságra.

  Az „AB” vércsoport rejtélyes, a többinél jóval ritkábban fordul elő. Az előző kettő nehezen megragadható keveréke.

  Ha gyengének érezzük magunkat, ha állandóan fáradtak vagyunk, vagy teljesen kiszámíthatatlan és érthetetlen rosszullétek törnek ránk, ha fogyni szeretnénk, vagy éppen hízni, lássunk hozzá a tisztítókúrához, amit tudatosan, konkrét külső orvosi segítség nélkül leginkább a vércsoportot figyelembe vevő táplálkozással és életmóddal tudunk megvalósítani. 2-3 hetes kitartó kúrával már jól érzékelhető eredményre számíthatunk.

   
   
  A témában ajánljuk: