Visszanyert fény

Verses-zenés est – önkéntesektől önkénteseknek
Esemény típus
Felolvasóest
Időpont
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.

2022 február derekán a győri Új Akropolisz Filozófiai Iskola művészeti csoportja meleg fogadtatásban részesítette és verses-zenés előadással várta egy problémás fiatalokkal foglalkozó, anonim telefonos segítő szolgálat önkénteseit.

Az Új Akropolisz győri művészeti csoportja 2022. február 18-án zenés-verses előadásra hívta meg egy anonim telefonos segítő szolgálat – MM Vonal – Ifjúsági Lelki Elsősegélyszolgálat – önkénteseit a győri, Kálóczy téri FILO-Pontba. A szabadidejükben filozófiával foglalkozó versmondók és zenészek egyike korábban tudomást szerzett az anonim önkéntesek segítő munkájáról. Így merült fel az ötlet az Új Akropolisz tagjaiban, hogy meghívják székhelyükre a másik önkéntes szervezet tagjait. A vendégeik a „Visszanyert fény” című műsorukat láthatták, amivel lelki felüdülést, kikapcsolódást kívántak nyújtani nekik.

Már a kapualjban jól látszott, hogy a látogatók őszinte kíváncsisággal, némi izgatottsággal, de mindenképp nyitott szívvel érkeztek. Az előadáson felcsendülő Reményik Sándor, Weöres Sándor, Szabó T. Anna és Dzsida Jenő versei és a zenészek komponálta dalok hatása szinte tapintható volt a térben: néha az elgondolkodás koncentráltsága tükröződött, jótékony nyugalom szállt a hallgatókra, máskor meg a zene lüktetésének hatására feloldódott, felpezsdült a hangulat. Az első – „önkéntesektől önkénteseknek” alkalom után a hallgatóság hálálkodva búcsúzkodott, a zenészek és versmondók pedig az „adni jó” örömével távoztak.