Az Új Akropolisz nemzetközi elnökének magyarországi látogatása

Esemény típus
Előadás beszélgetéssel
Időpont
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

2023. június derekán az OINA nemzetközi elnöke, Carlos Adelantado néhány napot a magyarországi iskola tagjaival töltött a szervezet központjában, Budapesten. Budáról, valamint az ország különböző székhelyeiről összesen 120 tag érkezett a helyszínre, hogy részt vegyen az általa tartott, tagoknak szóló kurzuson. A rendszeresen megjelenő cikkei olvastán, és a folyamatosan készülő YouTube-videóit látván ezúttal sokaknak alkalma nyílt arra, hogy személyesen is kicsit jobban megismerhesse a Madridban élő nemzetközi elnököt és munkáját.

Ahány ház, annyi szokás: filozófiai iskolánkban az járja, hogy kérdezni lehetett a nemzetközi elnöktől, és ezt a lehetőséget a jelenlévő tagok alaposan ki is használták. Carlos Adelantado személyesebb kérdéseket éppúgy szívesen megválaszolt, mint például, hogy: hogyan találkozott az Új Akropolisszal, és mi mindennel foglalkozott, mielőtt nemzetközi elnök lett, mint ahogy arról is őszintén mesélt, hogy hogyan működik az iskola Ukrajnában – ahol tavaly tett látogatást –, a nehéz háborús helyzet viszontagságos, emberpróbáló időszakában.

Ahogy a kurzus résztvevői belemelegedtek a témába, a világot sújtó gondokra adott gyakorlatias filozófiai és etikai válaszok is előtérbe kerültek, ahogyan az Új Akropolisz 50 országban folytatott szociális és önkéntes tevékenysége is. De felmerült az is, hogy manapság, amikor a fiataloknak annyi bizonytalansággal kell megküzdeniük, mennyire fontos fejlődést szolgáló kapaszkodókra találni. A bölcsesség szeretete révén ilyen biztos pontra, sőt kalandra lelhet, aki kurzusainkon bekapcsolódik az évezredek alatt felgyűlt tanítások felfedezésébe.

Szerző