Saját készítésű dezodorral a környezetért és egészségért

Esemény típus
Workshop
Időpont
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Juhász Gyula utca 36/A

deozor_hir.jpgAz Új Akropolisz szegedi központja többed íziglen rendezte már meg a környezet- és egészségtudatos életmódra is ösztönző dezodorkészítő workshopját. A résztvevők nemcsak elsajátíthatták a dezodor otthoni előállításának csínját-bínját, de a workshopon kikevert készítményekből haza is vihettek. A dezodor nagy előnye, hogy mivel természetes alapanyagokból készülnek, gazdaságosabbak, és a használatuk nem káros az egészségre. A program vezetőjét, Kecskés Zsuzsannát kérdeztük.

Új Akropolisz: Mi az előnye az otthon elkészített dezodoroknak?

Kecskés Zsuzsanna: Ha magadnak készíted a dezodorodat, kevesebb szemetet termelsz, és biztos lehetsz benne, hogy amit használsz, az nem káros az egészségedre. Így egyszerre tudsz lépést tenni a környezet- és az egészségtudatosság útján, hiszen a készítmények természetes alapanyagokból vannak. További előnye, hogy jó minőségű, kellemes illatú illóolajokat használunk a kozmetikum elkészítéséhez, ami alapján később mindenki kikísérletezheti a számára legkedvesebb kombinációt.

ÚA: Milyen hatóerejük van ezeknek a készítményeknek a boltban kaphatóakhoz képest?

KZs: Sokszor felmerül a kétely, hogy a szelíd, természetes alapanyagokból készült „házi kutyulmányok” talán nem tudják e téren felvenni a versenyt a boltban kapható „hagyományos” márkákkal. Nekünk ez már nem kérdés. Hónapok óta teszteljük ezt a magunk kotyvasztotta dezodort, és csak pozitív tapasztalatunk van vele, hatékony és tartós, semmivel nem marad el a „bolti verziók” mögött. És nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden összetevőjét ismerjük, nem kell az összetevők apró betűs listáját bogarászni, hogy vajon „mit kenünk magunkra”, ezek ismert és ártalmatlan adalékok. Az is fel szokott merülni, hogy miért veszkődnénk ezzel otthon, mikor az áruházak polcairól csak le kell emelni a terméket, ami talán még olcsóbb is, mint beruházni az alapanyagokra. De a mieink elkészítése roppant egyszerű, nincs különleges eszköz- vagy anyagigényük, és határozottan pénztárcakímélő az eljárás.

ÚA: Hogyan zajlik egy ilyen workshop, és mikor lesz a következő?

KZS: A résztvevőkkel együtt készítünk el egy női és egy férfi illatú golyós dezodort. Mindig biztatjuk a jelentkezőket, hogy hozzanak használt üvegcséket, mert ezek könnyedén utántölthetők, és így a kész illatszerekből haza is tudnak vinni. Ezen kívül megkapják a receptet, hogy maguk is elkészíthessék legközelebb ezt a kozmetikumot. Legközelebb október 15-én várjuk az új és már ismerős érdeklődőket.