Új Akropolisz a világban

Ember és árnyék

(Pozsony, Szlovákia)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Új Akropoliszban, Szlovákiában hétvégi szemináriumot szerveztek, melynek hívószava így hangzott: „Árnyék” – C. G. Jung svájci pszichiáter is így nevezte el az általa leírt egyik archetípust. Jung és a téma más szakértői számos lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedjük és fokozatosan feldolgozzuk pszichés világunk árnyait.

Cicamenhely felújítása

(Cartago, Costa Rica)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Az Új Akropolisz cartagói önkéntesei egyesítették erőiket, hogy felújítsák a Catrix macskamentőotthon épületeit. A szükséges anyagi forrást a szervezők jótékonysági koncerten gyűjtötték össze.

A boldogság nyomában különböző filozófiai iskolák tanai alapján

(Castellón, Spanyolország)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Manapság a boldogság kiváltképpen foglalkoztatja az embereket. De valójában minden korban és a világon bárhol ez volt az ember nagy célja. Az Új Akropolisz castellóni központjában a filozófia világnapja tiszteletére rendezett ünnepségek részeként éppen ezért a boldogságról tartottak beszélgetést.

Harmónia egy jobb világért

(Heraklion, Görögország)
Időpont
2024.02.01. 13:13

Heraklionban már kilencedik alkalommal rendezték meg az „Unplugged Challenge” zenei versenyt, ezúttal a „Harmóniára hangolódás egy jobb világért” hívószóval. A zene képes ihletet gyújtani és megerősíteni az egységet az emberek között.

„Mi minden fér el egy cipősdobozban?”

(Podgorica, Montenegró)
Időpont
2024.02.01. 13:13

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából Montenegróban az Új Akropolisz önkéntesei immár ötödik éve szervezték meg a „Mi fér bele egy cipősdobozba?” című humanitárius akciót. Az akción élelmiszereket és játékokat gyűjtöttek, amelyeket aztán cipősdobozokba csomagoltak.

Halogatásból kezdeményezés

(Tajpej, Tajvan)
Időpont
2024.02.01. 13:13

A „Hogyan evezzünk korunk tajtékos vizein” című workshop az életünk dolgaival kapcsolatos halogatással foglalkozott. Az előadók feltárták a halogatás lehetséges okait, és annak a módját, hogyan tehetünk hathatósan ellene.

Humanitárius segítségnyújtás az olajszennyezés által érintett kisvállalkozásoknak

(Lima, Peru)
Időpont
2024.01.01. 13:13

Az új Akropolisz Peru önkéntesei élelmiszerek és alapvető használati tárgyak adományozásával humanitárius segítséget nyújtottak az olajszennyezés által érintett kisvállalkozásoknak. Ez a kampány 71 családot támogatott a limai Ventanilla Playa Bahia Blanca közösségében.

Tisztelgés a filozófia világnapja előtt: A szimbólumok nyelve

(Görögország – Athén)
Időpont
2024.01.01. 13:13

A görög Új Akropolisz tagjai Filozófia Világnapja alkalmából Athén történelmi belvárosában interaktív eseményt tartottak, melynek témája a szimbólumok nyelve volt. Fogták a szerszámaikat, a krétát és a jókedvüket, és nekiláttak.

Egy csillagos éjszaka

(São José dos Pinhais, Brazília)
Időpont
2024.01.01. 13:13

A São José dos Pinhais-i Új Akropolisz tagjai és barátai lehetőséget kaptak arra, hogy többet megtudjanak a csillagokról a Curitiba-i Állami Főiskola Planetáriumában, ahol részt vehettek egy előadáson is a sötét anyagról. Ezután a csoport ellátogatott a szomszédos Campo Magro városának Csillagászati Obszervatóriumába.

Gyűjtés az ukrajnai gyerekeknek

(Pozsony, Szlovákia)

Az új Akropolisz önkéntesei az Ukrajnából érkező menekültek gyerekeinek szerveztek gyűjtést. Az iskolai és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó tárgyakat a gyerekek életkorának megfelelően külön csomagolták, majd a besztercebányai Ukrajnáért Regionális Koordinációs Központba vitték, ahonnan szétosztották őket.