Új Akropolisz a világban

Workshop az újrahasznosításról

(Guatemala, Guatemala)
Időpont
2024.04.01. 13:13

Az újrahasznosításról szóló műhelymunkán szóba került a hulladékok osztályozásának módszere, valamint a 3R jelentősége (Reduce, Recycle and Reuse = csökkentés, újrahasznosítás és újrafelhasználás).

Látogatás Epidaurosz régészeti lelőhelyén

(Attika, Görögország)
Időpont
2024.04.01. 13:13

Az Új Akropolisz attikai tagjai és barátaik ellátogattak Epidaurosz régészeti lelőhelyére. Tárlatvezetéssel megtekintették az Aszklépiosz-szentélyt, amelyet a hely központjaként tartanak számon, és amelynek köszönhetően a híres, mindmáig működő színház is megépülhetett a Kr. e. 4. században.

A reneszánsz filozófiája – „A Lélek újjászületésének szimbóluma”

(Varsó, Lengyelország)
Időpont
2024.04.01. 13:13

Varsóban előadást szerveztek a reneszánsz filozófiájáról, „A Lélek újjászületésének szimbóluma” címmel. Az előadó bemutatta a korszak négy kiemelkedő alakját (Giovanni Pico della Mirandola, Leonardo da Vinci, Paracelsus, Giordano Bruno) és jelentős eszméiket az emberi méltóságról, a művészetről és a szépségről, a jó és az igazság értékéről.

Ember és árnyék

(Pozsony, Szlovákia)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Új Akropoliszban, Szlovákiában hétvégi szemináriumot szerveztek, melynek hívószava így hangzott: „Árnyék” – C. G. Jung svájci pszichiáter is így nevezte el az általa leírt egyik archetípust. Jung és a téma más szakértői számos lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedjük és fokozatosan feldolgozzuk pszichés világunk árnyait.

A boldogság nyomában különböző filozófiai iskolák tanai alapján

(Castellón, Spanyolország)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Manapság a boldogság kiváltképpen foglalkoztatja az embereket. De valójában minden korban és a világon bárhol ez volt az ember nagy célja. Az Új Akropolisz castellóni központjában a filozófia világnapja tiszteletére rendezett ünnepségek részeként éppen ezért a boldogságról tartottak beszélgetést.

Cicamenhely felújítása

(Cartago, Costa Rica)
Időpont
2024.03.01. 13:13

Az Új Akropolisz cartagói önkéntesei egyesítették erőiket, hogy felújítsák a Catrix macskamentőotthon épületeit. A szükséges anyagi forrást a szervezők jótékonysági koncerten gyűjtötték össze.

„Mi minden fér el egy cipősdobozban?”

(Podgorica, Montenegró)
Időpont
2024.02.01. 13:13

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából Montenegróban az Új Akropolisz önkéntesei immár ötödik éve szervezték meg a „Mi fér bele egy cipősdobozba?” című humanitárius akciót. Az akción élelmiszereket és játékokat gyűjtöttek, amelyeket aztán cipősdobozokba csomagoltak.

Harmónia egy jobb világért

(Heraklion, Görögország)
Időpont
2024.02.01. 13:13

Heraklionban már kilencedik alkalommal rendezték meg az „Unplugged Challenge” zenei versenyt, ezúttal a „Harmóniára hangolódás egy jobb világért” hívószóval. A zene képes ihletet gyújtani és megerősíteni az egységet az emberek között.

Halogatásból kezdeményezés

(Tajpej, Tajvan)
Időpont
2024.02.01. 13:13

A „Hogyan evezzünk korunk tajtékos vizein” című workshop az életünk dolgaival kapcsolatos halogatással foglalkozott. Az előadók feltárták a halogatás lehetséges okait, és annak a módját, hogyan tehetünk hathatósan ellene.

Tisztelgés a filozófia világnapja előtt: A szimbólumok nyelve

(Görögország – Athén)
Időpont
2024.01.01. 13:13

A görög Új Akropolisz tagjai Filozófia Világnapja alkalmából Athén történelmi belvárosában interaktív eseményt tartottak, melynek témája a szimbólumok nyelve volt. Fogták a szerszámaikat, a krétát és a jókedvüket, és nekiláttak.