Visszanyert fény

Felolvasóest
Kezdete
2022.01.28. péntek 18:00
Vége
2022.01.28. péntek 20:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.
Részvételi díj
1500 Ft.
Kedvezmény
Diákoknak, pedagógusoknak, nyugdíjasoknak és álláskeresőknek: 800 Ft.

Visszanyert fény

verses est élőzenével

A tél a felszínen a fagyos sötétség évszaka. Ha mélyebbre nézünk: a fény újjászületésének ideje, mely nélkül nincsen tavasz. Elengedés, halál és újjászületés – elkerülhetetlen tanulnivalóink, melyek szembesítenek bennünket korlátainkkal, sötétségeinkkel a fejlődés új távlatait nyitva. 
Weöres, Reményik, Tagore, Szabó T. Anna, Babits és Dsida végigvezetnek bennünket életünk legfontosabb kérdésein, hogy megmutassák, hogyan emelkedhetünk ki a meddő fájdalom és reménytelenség homályából, meghaladva jelenlegi önmagunkat. Hogyan tisztulhatunk meg, hogy elérjük a mély belátás állapotát, amikor „már bentről melegít a Nap”. Ha megújulunk visszanyerve belső fényünk, „Lámpagyújtogatókká” válunk, akiknek világosság támad a nyomdokán, hogy reményt ébreszthessünk mások szívében is.  

„Ó, titkok titka:
a földön ittlent
belülről nézzen
mindenki mindent,
szemet és szívet
és harcot és békét! -
Áldja meg az Úr,
áldja meg az Úr
a belülről látók
fényességét!” (Dsida Jenő)


Szeretettel várunk zenés-verses estünkre, hogy együtt élhessük át a versek és dalok mély húrokat megrezgető, legbensőbb szentélyhez vezető üzenetét.

Az est időtartama 2 óra. A második részben örömzenével fűszerezett beszélgetést tervezünk.

A hatályos jogszabályok értelmében a programon való részvétel védettségi igazolvány bemutatásához kötött kártya-, vagy elektronikus formában.

Közreműködik az Új Akropolisz Filozófiai Iskola győri művészeti csoportja.