Varázsolj karácsonyt 2017-ben is!

Szociális akció
Kezdete
2017.10.14. szombat 16:00
Vége
2017.10.28. szombat 18:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

Varázsolj karácsonyt 2017-ben is!

Tartósélelmiszer-, téliholmi-, ruha- és játékgyűjtés az Új Akropolisz központjában

Szívesen felajánlanád másoknak kinőtt, feleslegessé vált ruháid, játékaid, túrafelszerelésed? Tartós élelmiszert vásárolsz? Tudsz eggyel többet is tenni a kosaradba?
Itt a remek alkalom!

Filozófiai iskolánk központjaiban október 14. és 28. között várjuk mindazokat, akik örömmel tennék egy kicsit gazdagabbá szükséget szenvedő embertársaik karácsonyát. A felajánlásokat budapesti és Baranya megyei rászorulókhoz juttatjuk el.
 
Az adományokat fogadjuk:

október 14. és 28. között hétköznaponként 18:00 és 21:00 között a Rigó u. 6-8. szám alatt, péntekenként 20:00-ig. Ha más időpontban tudod csak hozni, azt is megoldjuk, egyeztessünk e-mailben vagy telefonon.


Akiknek gyűjtünk:
Menedékház2Menedékház3

Intézmény: Menedékház Alapítvány (Budaörs)

A Menedékház Alapítvány 2005 óta működik Budaörsön, célja a leszakadó rétegek társadalmi és gazdasági integrációs esélyeinek növelése, illetve a már leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása. A mélyszegénység és a kirekesztődés felszámolása, az esetleges esélyteremtő intézkedések kialakításával. Többek között nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet és családok átmeneti otthonát üzemeltetnek, ezen kívül fenntartanak egy hajléktalanok üzemeltette kerékpárszerelő műhelyt is. Összesen 160 embernek nyújtanak szállást és szociális ellátást.

Amit várnak: téli ruha és cipő, játék, tartós élelmiszer (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.), háztartási eszközök, nem használt (új) zokni, harisnya, fehérnemű

Városkapu1Városkapu2

Intézmény: Pécsi Budai Városkapu Iskola

A pécs-meszesi iskolaközpont tanulói között minden évben egyre több a szegény sorban élő gyermek, akikhez az Egyesület pécsi önkéntesei és a pedagóguskar felelősségteljes tagjai segítségével juttatjuk el az összegyűlt adományokat már 2012 óta.

Amit várnak: gyerekruha és -cipő, játék, tartós élelmiszer (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.)

Utcafront1Utcafront2

Intézmény: Utcafront

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlege 2001 októberében jött létre azzal a céllal, hogy Budapest területén, a hajléktalanságon belül is hátrányosabb helyzetű idős, beteg és fiatal kábítószerfüggő embereknek nyújtson szakmailag indokolt segítségeket.

Amit várnak: pokrócok, sátrak, hálózsákok és mindenféle téli öltözék, tartós élelmiszer, nem használt (új) zokni, harisnya, fehérnemű
 

Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Tudósítások előző gyűjtéseinkről:

2014, 2013, 2012 (1) (2), 2011 (1), (2), (3), Továbbiak

További információ:

onkentes[kukac]ujakropolisz.hu