Ruha-, játék- és tartós élelmiszergyűjtési akció

Szociális akció
Kezdete
2011.12.12. hétfő 00:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6-8.

Ruha-, játék- és tartós élelmiszergyűjtési akció

Egyesületünk 2011-es budapesti ruha-, játék- és tartós élelmiszergyűjtési akcióján összesen 60 doboz ruha és játék, és sok egyéb adomány gyűlt össze, és jutott megfelelő kezekbe. A látogatóinktól érkezett ruhákat, cipőket és ágyneműket, játékokat, élelmiszereket budapesti és Baranya megyei gyermekotthonoknak és családsegítő szolgálatoknak juttattuk el.

 

 

 

BESZÁMOLÓ

 

 

Négy nap nem sok idő, főleg a karácsony előtti lótás-futásban. Mindenkinek rengeteg a dolga... Mégis akadtak jópáran, akik a nagytakarítás, ajándékvásárlás, faállítás bűvköréből ki tudtak szakítani egy pár órát azért, hogy tegyenek valamit, a szűkebb családon túl, nélkülöző embertársaikért is.

Ékes bizonyítéka ennek, hogy ezüstvasárnap hetén számtalanszor csöngettek a Főnix Kultúrműhely kapuján, és tértek be hozzánk, mint valami megkésett Mikulás, nehéz zsákokkal megrakodva. A zsákok, szatyrok mind ruhákkal, cipőkkel, játékokkal voltak teli. Alig győztük rendszerezni, csomagolni az érkező adományokat. Csak totyogós cipőkkel megtelt egy egész doboz, a női-férfi kabátok, alkalmi ruhák, sőt a táskák is külön dobozt igényeltek. Nagyobb részük jó minőségű és tiszta volt, és nem csupán megunt, elnyűtt, levetett darabok. Sőt, bőven akadtak köztük szinte újak is, némelyiken még az eredeti címke is rajta volt.

 

 


Összességében 60 doboz ruha és játék, 6 doboz könyv és még sok egyéb gyűlt össze nálunk alig néhány nap alatt, nagyobbik részük már célhoz is ért azóta, nemcsak az adomány, hanem az üzenet is. Az az üzenet, ami a nehéz helyzetben lévő embereknek szinte mindennél fontosabb: törődünk veletek, nem vagytok egyedül.


Mindenkinek köszönjük!
RuhagyűjtésRuhagyűjtés
Ruhagyűjtés   RuhagyűjtésRuhagyűjtés

Akiknek gyűjtünk:

Intézmény: Menedékház Alapítvány (Budaörs)

Menedékház AlapítványMenedékház AlapítványMenedékház Alapítvány

A Menedékház Alapítvány 2005 óta működik Budaörsön, célja a leszakadó rétegek társadalmi és gazdasági integrációs esélyeinek növelése, illetve a már leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása. A mélyszegénység és a kirekesztődés felszámolása, az esetleges esélyteremtő intézkedések kialakításával. Többek között nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet és családok átmeneti otthonát üzemeltetnek, ezen kívül fenntartanak egy hajléktalanok üzemeltette kerékpárszerelő műhelyt is. Összesen 160 embernek nyújtanak szállást és szociális ellátást.
Akciónk eredményeképpen 30 doboz ruhát és játékot, valamint számítógép-alkatrészeket és egyéb elektronikai cikkeket juttattunk el hozzájuk, de az alapítvány egész évben szívesen fogad bárminemű  támogatást.

Intézmény: Pécsi Budai Városkapu Iskola
Amit várnak: gyerekruha és -cipő, játék, tartós élelmiszer (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.) 

 

 

 

Az adományokat a Főnix Kultúrműhelyben december 12. hétfő és december 15. csütörtök között minden nap 18-21 óra között tudjuk fogadni. 

A gyűjtés helyszíne:

Főnix Kultúrműhely Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6-8.

Időpontja:

2011. december 12-15. 18-21h

 

 

Az akció plakátja innen letölthető


„Vidáman és nemeslelkűen segítsünk másokon, mert ez a legjobb módja annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.”
(Jorge Angel Livraga)