Tamo harcművészeti műhely

Előadás
Kezdete
2020.10.17. szombat 16:00
Vége
2020.10.17. szombat 17:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
1500 Ft, kedvezménnyel 700 Ft, egyesületünk tagjai számára ingyenes
Kedvezmény
Diákok, nyugdíjasok, pedagógusok, álláskeresők részére

Tamo harcművészeti műhely

Bódhidharma és a Mindfulness

A zen középpontja az a tanítás, hogy az Üresség átélése, befogadása vezet a megvilágosodáshoz. A hirtelen, robbanásszerűen bekövetkező megvilágosodás, a Satori, bizonyos gyakorlatok elmélyült ismétlése során jelentkezik. Ez a gondolkodó elme számára felfoghatatlan, de a tudatosság mentén érzékelhető. A modern világ a tudatosságot, leginkább a vállalati, szervezeti működés összehangolásának terepén éli meg, és a Mindfulness fogalmával fejezi ki. És ami meglepő, hogy a harcművészetek "Satori"-ja és a biznisz-világ Mindfulness tapasztalata nem is áll annyira távol egymástól.

A következő nyílt napi találkozónkon a taijutsu harcművészeti hagyományának gyakorlataiból merítünk, hogy a jelen pillanatban a tudatos megélést, vagyis a "tudatos jelenlétet" tetten érhessük.

 

Olvasd el interjúnkat a műhely vezetőjével!

 

A rendezvényeinket látogatók biztonsága érdekében, mindent megteszünk a COVID - 19 járvány terjedésének megelőzéséért, előadó termünkben biztosítjuk a 1,5 méteres védőtávolság betartásának lehetőségét. Zárt tereinkben kérjük látogatóinkat viseljenek arcmaszkot. Köszönjük az együttműködést!

 

Előadó