FILO-Netcafé: Önbizalom

Filozófiai kávéház
Kezdete
2020.10.10. szombat 18:00
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

FILO-Netcafé: Önbizalom

online beszélgetés

Témák:
- Az önbizalomhiány orvoslása – Hogyan erősítsük meg az önbizalmunkat az önismeret segítségével?
- Hogyan táplálhatjuk az önbizalmat másokban? – A bizalom és az önbizalom kapcsolata
- Próbák és nehézségek: az önbizalomnövelés gyakorlati kérdései

Beszélgetésünk során körbejárjuk, hogy mit is jelent az önbizalom erénye. Mi különbözteti meg az elbizakodottságtól, amely mögött gyakran ott lapul az önbizalomhiány is.
E hiány egyik legfőbb oka, hogy nem ismerjük magunkat. Hogyan bízhatnánk meg bárkiben, akit nem ismerünk?
Itt nem felszínes „ismeretségről” van szó, hanem a lényünk gyökeréig hatoló önismeretről, amely minden látszat és körülmény mögé lát.
A bizalom és az önbizalom összefüggéseiről is beszélgetünk. Kapcsolatainkban segíthetjük vagy hátráltathatjuk egymást. Vajon min múlik a hatásunk?
A nehézségek és próbák témaköre sok gyakorlati kérdést vet fel: Mi a helyes viszonyulás a kudarcokhoz? Hogyan kezdjünk neki az új dolgoknak, amikhez semmi önbizalmat nem érzünk magunkban?

A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek gyakorlat, hogy mélyítsük gondolatainkat, tanuljuk az együttműködést másokkal, és megtapasztaljuk: együtt sokkal könnyebb inspirálódnunk és megoldásokat találnunk a nehézségekre.

Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb október 9. péntek 14 óráig.
A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és ha szükséges, egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.