FILO-Netcafé: Önbizalom

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2020.10.10. szombat 18:00
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián
  Részvételi díj
  A részvétel ingyenes.

  FILO-Netcafé: Önbizalom

  online beszélgetés

  Témák:
  - Az önbizalomhiány orvoslása – Hogyan erősítsük meg az önbizalmunkat az önismeret segítségével?
  - Hogyan táplálhatjuk az önbizalmat másokban? – A bizalom és az önbizalom kapcsolata
  - Próbák és nehézségek: az önbizalomnövelés gyakorlati kérdései

  Beszélgetésünk során körbejárjuk, hogy mit is jelent az önbizalom erénye. Mi különbözteti meg az elbizakodottságtól, amely mögött gyakran ott lapul az önbizalomhiány is.
  E hiány egyik legfőbb oka, hogy nem ismerjük magunkat. Hogyan bízhatnánk meg bárkiben, akit nem ismerünk?
  Itt nem felszínes „ismeretségről” van szó, hanem a lényünk gyökeréig hatoló önismeretről, amely minden látszat és körülmény mögé lát.
  A bizalom és az önbizalom összefüggéseiről is beszélgetünk. Kapcsolatainkban segíthetjük vagy hátráltathatjuk egymást. Vajon min múlik a hatásunk?
  A nehézségek és próbák témaköre sok gyakorlati kérdést vet fel: Mi a helyes viszonyulás a kudarcokhoz? Hogyan kezdjünk neki az új dolgoknak, amikhez semmi önbizalmat nem érzünk magunkban?

  A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek gyakorlat, hogy mélyítsük gondolatainkat, tanuljuk az együttműködést másokkal, és megtapasztaljuk: együtt sokkal könnyebb inspirálódnunk és megoldásokat találnunk a nehézségekre.

  Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb október 9. péntek 14 óráig.
  A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és ha szükséges, egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.