FILO-Netcafé: Külső konfliktus vagy belső harc?

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2021.01.30. szombat 18:00
  Vége
  2021.01.30. szombat 20:30
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián
  Részvételi díj
  A részvétel ingyenes.

  FILO-Netcafé: Külső konfliktus vagy belső harc?

  online beszélgetés

  Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amelyekben egymásnak feszülünk, vagy belül, önmagunkkal vívunk nehéz csatát. Kell-e a harc? Kerüljük el, vagy álljunk bele? És kint vagy bent küzdjünk? 
  Az évkörben a tavaszt Marshoz, a harc istenéhez kötötték a rómaiak. Az élet dinamikájához hozzátartozik ez a megtisztító, megújító erő. De hogyan alkalmazzuk, hogy valóban megújult élet fakadhasson belőle? Ezt próbáljuk megragadni beszélgetésünk során.

  Témák:
  -    Harc előtt: Kint vagy bent harcoljak? Érdemes-e egyáltalán? Mi értelme lehet egy konfliktusnak? Mit adhat a belső harc?
  -    Harc közben: Hogyan tehetjük termékennyé a konfliktusainkat? Milyen harcmodorra, milyen erőkre van szükségem a belső harcban? Ki az ellenfél valójában?
  -    Harc után: Hogyan lehet jól lezárni egy konfliktust? Mi a teendőnk egy belső csata után? 

  A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek módja annak, hogy elmélyítsük gondolatainkat és tanuljuk az együttműködést másokkal.

  Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb január 29. péntek 14 óráig.
  A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.