FILO-Netcafé: Külső konfliktus vagy belső harc?

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.01.30. szombat 18:00
Vége
2021.01.30. szombat 20:30
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

FILO-Netcafé: Külső konfliktus vagy belső harc?

online beszélgetés

Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amelyekben egymásnak feszülünk, vagy belül, önmagunkkal vívunk nehéz csatát. Kell-e a harc? Kerüljük el, vagy álljunk bele? És kint vagy bent küzdjünk? 
Az évkörben a tavaszt Marshoz, a harc istenéhez kötötték a rómaiak. Az élet dinamikájához hozzátartozik ez a megtisztító, megújító erő. De hogyan alkalmazzuk, hogy valóban megújult élet fakadhasson belőle? Ezt próbáljuk megragadni beszélgetésünk során.

Témák:
-    Harc előtt: Kint vagy bent harcoljak? Érdemes-e egyáltalán? Mi értelme lehet egy konfliktusnak? Mit adhat a belső harc?
-    Harc közben: Hogyan tehetjük termékennyé a konfliktusainkat? Milyen harcmodorra, milyen erőkre van szükségem a belső harcban? Ki az ellenfél valójában?
-    Harc után: Hogyan lehet jól lezárni egy konfliktust? Mi a teendőnk egy belső csata után? 

A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek módja annak, hogy elmélyítsük gondolatainkat és tanuljuk az együttműködést másokkal.

Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb január 29. péntek 14 óráig.
A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.