FILO-Netcafé: Hogyan válhatunk a jövő alakítójává?

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2020.11.21. szombat 18:00
  Vége
  2020.11.21. szombat 20:30
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián
  Részvételi díj
  A részvétel ingyenes.

  FILO-Netcafé: Hogyan válhatunk a jövő alakítójává?

  online beszélgetés a Filozófia Világnapja alkalmából

  Témák:
  -    A jövő embere: a mindennapok hőse?
  -    Az összefogás formáló ereje
  -    Hogyan meríthetünk a múltból, hogy megalapozzuk a jövőt?

  Mire van szükség ahhoz, hogy a jövő alakítóivá válhassunk? Mire lehet szükségünk a nehéz időkben egyénileg és közösségileg?
  Mindenki, aki vágyik arra, hogy többé és jobbá váljon, hogy egy kicsit hozzátehessen a világhoz, abban ott él a mindennapok hőse, aki nem sajnálja az erejét arra, hogy álmaiból minél többet megvalósítson. Milyen „szuper”erői vannak a mindennapok hősének?

  Egy válságos helyzet rávilágít, mennyire fontos, hogy az emberek képesek legyenek összefogni. Együtt, az erőnket összeadva, hihetetlen dolgokra vagyunk képesek. De hogyan születhet meg a harmonikus együttműködés, amikor annyira különbözőek vagyunk?

  A szellemi civilizációk mindig fontosnak tartották, hogy táplálkozzanak a saját múltjukból. A középkor után kivirágzó reneszánsz is az antik tudást elevenítette fel. De hogyan meríthetünk a múltból, a jövő megalapozásához? Vajon a mítoszok tényleg őrizhetnek értékes tudást a számunkra? A történelem ismétli önmagát?

  A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek módja annak, hogy elmélyítsük gondolatainkat és tanuljuk az együttműködést másokkal.

  Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb november 20. péntek 14 óráig.
  A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.