FILO-Netcafé: Hogyan válhatunk a jövő alakítójává?

Filozófiai kávéház
Kezdete
2020.11.21. szombat 18:00
Vége
2020.11.21. szombat 20:30
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

FILO-Netcafé: Hogyan válhatunk a jövő alakítójává?

online beszélgetés a Filozófia Világnapja alkalmából

Témák:
-    A jövő embere: a mindennapok hőse?
-    Az összefogás formáló ereje
-    Hogyan meríthetünk a múltból, hogy megalapozzuk a jövőt?

Mire van szükség ahhoz, hogy a jövő alakítóivá válhassunk? Mire lehet szükségünk a nehéz időkben egyénileg és közösségileg?
Mindenki, aki vágyik arra, hogy többé és jobbá váljon, hogy egy kicsit hozzátehessen a világhoz, abban ott él a mindennapok hőse, aki nem sajnálja az erejét arra, hogy álmaiból minél többet megvalósítson. Milyen „szuper”erői vannak a mindennapok hősének?

Egy válságos helyzet rávilágít, mennyire fontos, hogy az emberek képesek legyenek összefogni. Együtt, az erőnket összeadva, hihetetlen dolgokra vagyunk képesek. De hogyan születhet meg a harmonikus együttműködés, amikor annyira különbözőek vagyunk?

A szellemi civilizációk mindig fontosnak tartották, hogy táplálkozzanak a saját múltjukból. A középkor után kivirágzó reneszánsz is az antik tudást elevenítette fel. De hogyan meríthetünk a múltból, a jövő megalapozásához? Vajon a mítoszok tényleg őrizhetnek értékes tudást a számunkra? A történelem ismétli önmagát?

A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek módja annak, hogy elmélyítsük gondolatainkat és tanuljuk az együttműködést másokkal.

Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb november 20. péntek 14 óráig.
A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.