Filo-Chat: Filo-fitt

  Beszélgetés
  Kezdete
  2021.04.30. péntek 18:00
  Vége
  2021.04.30. péntek 20:00
  Helyszín
  Online
  Részvételi díj
  ingyenes

  Filo-Chat: Filo-fitt

  Érzelmi és mentális rugalmasság a passzivitás és bezárkózás helyett. De hogyan?

  Több, mint egy év telt el azóta, hogy közösségi életünk nagy része a digitális világba költözött. Van, hogy nagyon szeretjük, mert nem kell kimozdulni otthonról, de sok esetben gátol minket abban, hogy egészségesebb érzelmi és mentális életet élhessünk.

  Észrevehetjük magunkon, hogy a szokásosnál is passzívabbak vagyunk, olyan helyzetekben látunk nehézséget, amik eddig könnyen mentek, vagy éppen alig várjuk a nyitás pillanatát, amikor a szokásosnál is jobban falhatjuk az életet, mert be akarunk pótolni mindent, amiről úgy véljük, hogy az elmúlt időszak megfosztott minket.

  Bármelyik is legyen igaz ránk a jelenlegi helyzetünkben, ha kicsit távolabb lépünk és messzebbről szemléljük a történéseket, önmagunkat, valójában az aktív és passzív túlzásaink között ingázunk nyughatatlanul, amit a személyes érdekeink, vágyaink mozgatnak.

  Filozófiai beszélgetésünk során a passzív, bezárkózó viszonyulásról beszélgetünk, ehhez kapcsolódó filozófiai tanításról, valamint arról, hogy milyen eszközeink vannak az ilyen jellegű állapotaink felülmúlására. Azaz, hogyan maradhatunk a látszólagos bezártság ellenére fittek, gondolatilag, érzelmileg és fizikailag?

  A programon a részvétel ingyenes, jelentkezni e-mailben április 29-én estig lehet az pecs[kukac]ujakropolisz.hu címen.