FILO-Café: Krízis – egy új egyensúly felé

Filozófiai kávéház
Kezdete
2022.05.19. csütörtök 18:00
Vége
2022.05.19. csütörtök 21:00
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, Bartók Béla út 25. Fszt/1.
Részvételi díj
A részvétel díjtalan

FILO-Café: Krízis – egy új egyensúly felé

Válságban vagyunk – ehhez nem férhet kétség. Több, mint két éve, hogy a világunk kibillent a megszokott medréből, és nem úgy tűnik, hogy valaha visszatér majd oda. Egyénként és társadalomként is új helyzettel szembesülünk, ami új megoldásokat és új viszonyulást követel tőlünk. És bár érzékeljük a helyzet súlyosságát, és keressük a kiutakat, sokszor tűnik úgy, hogy a változás gyorsabb, mint amit érzelmileg, mentálisan és életmódunkban le tudunk követni.

  • Szükséges a szembenézés. A helyzettel és önmagunkkal is: hogyan reagálunk, vállaljuk-e a felelősséget, és milyen belső tartalékaink vannak, amit mozgósíthatunk? 
  • Fordulópontnál vagyunk. Így vagy úgy, de változik az életünk, de hogy merre, az nem független tőlünk.
  • A krízis veszély, és egyben lehetőség. Az eddigi megoldásaink már rég nem működtek… mostanra ez nyilvánvalóvá vált. Rajtunk múlik, hogy az új megoldásaink jobbak lesznek-e, mint azok, amik a helyzetet előidézték.

A filozófia, a bölcsesség keresése segít, hogy egy krízis esetén bátran szembenézzünk a valós helyzettel, és új, jobb, a jövő felé vezető utakat találjunk. A közös beszélgetés pedig rámutathat, hogy ebben a keresésben nem vagyunk egyedül.


Ennek szenteljük májusi filozófiai kávéházunkat.

Ha tervezel jönni, kérjük, regisztrálj a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu (regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu)spamspan="" címen!