Szegedy Viktor

Gellért-hegy, ahol város, ég és föld összeér

Történelmi és természetvédelmi séta a Gellért-hegyen
Kezdete
2023.04.07. 16:00
Helyszín
Gellért-hegy

Sziklás bérc a város szívében, a budapesti Duna-part ékessége – a Gellérthegy ember és természet ősi találkozóhelye. Tarts velünk ezen a pár órás tavaszi sétán, szellőztesd ki a fejed, gyönyörködj a panorámában, és közben ismerd meg a Gellérthegy kalandos történetét, gazdag legendáriumát és egyedülálló természeti kincseit.

április 7-én pénteken Budapesten

Életre szóló filozófia

előadás és beszélgetés hetente
Kezdete
2023.01.24. 18:30
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, Bartók Béla út 25. Fszt/1.

Hogyan válhatunk boldogabbá, jobbá és erősebbé? Mi kell a jó közösséghez? Hogyan alakíthatjuk a jövőt?

Tarts velünk egy hetente folyó előadás- és beszélgetés-sorozaton, ahol az élet lényeges kérdéseit igyekszünk körüljárni a Kelet és Nyugat bölcseinek szellemi hagyatékára és a résztvevők tapasztalataira is alapozva. 

2023. január 24-től Budapesten keddenként.

FILO-Café: Krízis – egy új egyensúly felé

Kezdete
2022.05.19. 18:00
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, Bartók Béla út 25. Fszt/1.

Válságban vagyunk – ehhez nem férhet kétség. Több, mint két éve, hogy a világunk kibillent a megszokott medréből, és nem úgy tűnik, hogy valaha visszatér majd oda. Egyénként és társadalomként is új helyzettel szembesülünk, ami új megoldásokat és új viszonyulást követel tőlünk. És bár érzékeljük a helyzet súlyosságát, és keressük a kiutakat, sokszor tűnik úgy, hogy a változás gyorsabb, mint amit érzelmileg, mentálisan és életmódunkban le tudunk követni.

FILO-Café: Közösség - ami összeköt

Kezdete
2022.03.03. 18:00
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, Bartók Béla út 25. Fszt/1.

Közösségi lények vagyunk. Elemi igényünk tartozni valahová, ahol kifejezhetjük magunkat, ahol elfogadnak és mi is beletehetjük a magunk részét - még ha ez mostanság nem is olyan könnyű feladat.

- Mi jellemzi az ilyen közösséget?
- Hogyan lesz ilyenné?
- És mit kell tennünk érte?

Márciusi beszélgetésünk témája a közösség - várunk téged is!

 

FILONETCafé: Túl a hétköznapokon - mitől ünnep az ünnep?

Kezdete
2022.01.20. 18:00
Helyszín
Online esemény

Mert ünnepelni kell! Legyen bár családi-baráti összejövetel, megemlékezés egy fontos dologról, vagy csak felszabadító ereszd-el-a-hajam: készülünk rá, várjuk, és a világért sem hagynánk ki.

És mert ünnepelni tanulni kell… hisz nem mindig könnyű feloldódni, kiemelkedni, „megadni a módját” egy találkozásnak. Kávéházi beszélgetésünk az ünnepről fog szólni: hogyan tudjuk teljesebbé tenni – és teljesebben megélni.

Filo-NetCafé

Virtuális - Valóság?
Kezdete
2021.03.29. 20:00
Helyszín
Virtuális videókonferencián

Legyen szó tanulásról, munkáról, szórakozásról vagy kapcsolattartásról, életünk egy jelentős része a virtuális térbe költözött. Lehet ezt szeretni vagy ellenezni, de mindennapjainkat ma már nem nagyon tudjuk elképzelni nélküle. 

Bizonyos tekintetben ez korunk Vadnyugata: izgalmas új világ, tele kalandokkal és veszélyekkel. És az, ahogyan ebbe az új világba belemerülünk, komolyan megbolygatta a szokásainkat, és sok mindenre rávilágít a „való” világhoz fűződő viszonyunkkal kapcsolatban is. 

2021.03.29-én 20 órától online

Életrevaló filozófia

kurzus gyakorlatokkal
Kezdete
2020.02.25. 18:00
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, XI. Bartók Béla út 25., 1. kapucsengő

Kurzusunk körutazásra hív, ahol Kelet és Nyugat bölcseinek legfőbb gondolatait ismerheted meg három fő téma köré csoportosítva: Az ember és önmaga – etika; Az ember és társai – társadalomfilozófia; Az ember és az idő – történetfilozófia. Ezek együttesen segítenek, hogy helytálljunk az életben. Arra inspirálnak, hogy feltegyük az emberi élet nagy kérdéseit, és szembenézzünk az egyéni és közösségi lét kihívásaival.

Életre szóló filozófia

Mivé válhatok?
Kezdete
2020.09.24. 18:30
Helyszín
FILO-Pont Buda, Budapest, XI. Bartók Béla út 25., 1. kapucsengő

Körutazásra hívunk, ahol Kelet és Nyugat bölcseinek legfőbb gondolatait ismerheted meg három fő téma köré csoportosítva. Hogyan válhatunk boldogabbá, jobbá és erősebbé? Mi kell a jó közösséghez? Hogyan alakíthatjuk a jövőt? Ezek együttesen segítenek, hogy helytálljunk az életben. Arra inspirálnak, hogy feltegyük az emberi élet nagy kérdéseit, és szembenézzünk az egyéni és közösségi lét kihívásaival.

Szeptember  24-én 18:30-tól Budapesten

A harc útjai - előadás

Kezdete
2009.12.05. 16:00
Helyszín
Szeged, az Új Akropolisz szegedi központja, Juhász Gyula utca 36.

„A lovagság az élet költészete.” (Schlegel) A belső és a külső harc kapcsolatának szorossága koronként változik. Mindannyian vonzódunk egyik vagy másik korhoz – de hogyan alkalmazhatjuk vajon ma a régiek tapasztalatait? Beszélgetés és gyakorlatok három különböző kor és társadalom lovagi eszményéről, az erő és az erény kapcsolatáról.