Embert barátjáról: Madárbarát kertet mindenkinek!

Workshop
Kezdete
2023.12.09. szombat 10:00
Vége
2023.12.09. szombat 12:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó u. 6-8.
Részvételi díj
A részvétel díjtalan.

Embert barátjáról: Madárbarát kertet mindenkinek!

Hétköznapi természetvédelem az Új Akropolisszal

Úgy gondolod, jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok? Tudod, mennyit bír egy szarka farka? És csípnéd, ha az ablakodban csipegetne a rozsdafarkú? Akkor gyere el hozzánk egy vidám délelőttre, ami közelebb hozza hozzád a városi madarak birodalmát. Ezek az apró, vidám lények nem csak az élővilág hasznos részei, de tarkabarka daluk és szabad röptük a mi fantáziánknak is szárnyakat ad. Számos történetben segítik madarak az ember-hősöket, és a téli hónapokban mi is segíthetjük őket, hogy jobban boldoguljanak.

Az élőhelyek szűkülésével sok olyan faj költözik a városba, amit régen csak vadon találhattunk meg, így magad is meglepődhetsz, hogy kis gondoskodásért hála milyen változatos szárnyas had süröghet a kertedben. 

Hallhatsz tőlünk néhány madaras mítoszt, megtanulhatod felismerni a leggyakoribb városi madarakat, és megtudhatod, mivel teheted könnyebbé a telet tollas barátainknak, legyen akár kerted, akár erkélyed, vagy csak egy ablakpárkányod.

És hogy ne csak más tollával ékeskedjünk, házi cinkegolyók gyúrásával zárjuk a délelőttöt, amit rögtön haza is vihetsz, hogy a te környéked is boldog csiripeléstől legyen hangos.

...

Photo credit: Nick Crouch